Simona Halep dezvăluie calităţile pentru care Justine Henin este idolul ei

Simona Halep cu trofeul de la Wimbledon
Simona Halep cu trofeul de la Wimbledon (Getty Images)

Timp de o săptămână, Simona Halep este invitată la o ediţie specială a vodcastului Tennis Legends la Eurosport, împreună cu Mats Wilander, Boris Becker şi Justine Henin.

Cu această ocazie, românca Simona Halep (29 de ani, locul 2 în ierarhia mondială a tenisului feminin) a declarat de multe ori că belgianca Justine Henin a fost idolul ei şi a încercat să o ''copieze'', potrivit site-ului WTA.

Henin a dominat circuitul WTA cu o lovitură de rever specială, cu o varietate de lovituri şi viteza de deplasare, câştigând şapte titluri de Mare Şlam între 2003 şi 2007, precum şi medalia de aur la JO 2004.

Justine Henin a devenit lider mondial în octombrie 2003 şi a fost timp de 117 săptămâni numărul 1 mondial în clasamentul WTA, poziţionându-se pe locul şapte într-o ierarhie all-time

Simona Halep era adolescentă în acea perioadă şi a fost impresionată de această sportivă talentată şi puternică.

''Este o plăcere să vorbesc cu idolul meu. Când eram mai mică, încercam să o copiez, trebuie să recunosc'', a declarat Halep în cadrul podcastului ''Tennis Legends'', la Eurosport.

Întrebată despre calităţile jocului belgiencei care au inspirat-o, Simona a mărturisit: '' Totul! În primul rând, suntem de aceeaşi înălţime şi mi-am zis: ‘Am şansa să reuşesc!' Şi lovitura de rever - chiar dacă nu am rever cu o mână -, iubesc backhand-ul tău, Justine''.

''De asemenea, am copiat şi mişcarea ei, deoarece a avut mereu picioare puternice şi a jucat foarte aproape de linia de fund. Am încercat să copiez asta, dar nu mi-a ieşit perfect, pentru că de multe ori eram mult mai în spatele liniei, dar aveam asta în cap şi ştiam că este cel mai bun lucru de făcut când nu eşti foarte înalt'', a afirmat constănţeanca.

După ce Henin a abordat ideea că ar putea avansa mai mult în teren, Simona Halep a continuat: ''Şi la fileu, nu? Toată lumea îmi spune! Devin stresată când mă apropii de fileu!''

Simona Halep a cucerit 20 de trofee până acum în carieră, printre care cele de la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019) şi timp de 64 de săptămâni a fost prima sportivă în ierarhia WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport