Simona Halep câştigă primul titlu în 2022, la Melbourne

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Fosta lideră mondială Simona Halep a câştigat trofeul la turneul Melbourne Summer Set 1 (WTA 250), dotat cu premii totale de 239.477 USD.

Simona Halep (30 ani, 20 WTA) a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (24 ani, locul 31 WTA), cu scorul 6-2, 6-3.

După câştigarea titlului, campioana noastră a declarat: "E o plăcere să am încă un discurs aici, pe acest teren frumos. În urmă cu 4 ani (n.r. - finala Australian Open din 2018) nu am câştigat, dar m-am bucurat de meci. E cu adevărat frumos să mă întorc aici şi să joc în faţa voastră. Vă mulţumesc pentru sprijin, e mereu o plăcere, iar voi mă ajutaţi să câştig aici.

Veronika, felicitări pentru această săptămână. Ştiu că astăzi nu ai jucat la cel mai bun nivel, dar a fost un meci bun. Îţi urez succes la Australian Open, este mai important. Îi mulţumesc echipei mele că este alături de mine, ştiu că nu e uşor să lucreze cu mine. Haideţi să continuăm să câştigăm, îmi place sentimentul ăsta. Australia e o parte din inima mea, am spus asta de multe ori.

L-am văzut pe Darren, aş vrea să-i mulţumesc că a venit să mă vadă. Nu mai e antrenorul meu, dar e parte din familia mea. Simt că fac parte din Australia, aşa că vă mulţumesc încă o dată! Mulţumiri directorului turneului, tuturor celor care au făcut ca turneul să se joace.

Ştiu că trecem prin vremuri grele, dar ne simţim în siguranţă aici. E foarte bine să avem aceste condiţii înainte de Australian Open. Vă mulţumesc, ne revedem la Australian Open."

În semifinale, românca a trecut de 6-3, 6-2 de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 126 WTA), cu scorul 6-3, 6-2. Meciul cel mai dificil a fost cel din sferturi, foarte echilibrat, unde Simona a reuşit în final să învingă în trei seturi pe elvetianca Viktoria Golubic (29 ani, locul 43 WTA), scor 6-2, 5-7, 6-4.

În primul tur a trecut de americanca Destanee Aiava (21 ani, locul 316 WTA), scor 6-4, 6-2, iar în turul doi de compatrioata sa Elena Gabriela Ruse, (24 ani, locul 87 WTA), scor 6-2, 6-1.