Senator USR propune desfiinţarea TVR şi înfiinţarea unei „adevărate” televiziuni publice

Sediul TVR din Bucuresti
Sediul TVR din Bucuresti (Epoch Times România)

Senatorul USR Marius Bodea este de părere că singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune ar fi desfiinţarea acesteia „prin lege”, şi înfiinţarea unei adevărate televiziuni publice.

Bodea mai transmite, într-o postare pe Facebook, că „monstruozitatea de Revelion de la TVR este doar un ultim şi vizibil episod recent privind nenorocirile care se petrec în instituţie la adăpostul ‘serviciului public’”.

„Dacă vrem să fim cinstiţi cu noi şi cu românii, singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea sa, aşa cum există astăzi, prin lege, şi înfiinţarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice. Revelionul Vacanţa Mare este vârful aisbergului. Curtea de Coturi a arătat în nenumărate rapoarte că din TVR s-a furat ca din codru. Toate regimurile politice de până azi s-au folosit de instituţie pentru a-şi îndestula clientela, pentru a împărţi posturi şi pentru a continua raptul orchestrat de orice guvernare de stânga/dreapta din ultimii 30 de ani”, a scris senatorul USR, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul USR susţine că pentru a schimba actuala conducere [a TVR – n.r] cu o altă, apropiată de noua guvernare, „înseamnă să cauţionăm tot ce s-a întâmplat până acum la TVR, inclusiv regimul Dragnea, în timpul căruia ‘serviciul public’ a devenit ‘serviciu bugetar’, prin desfiinţarea taxei radio-tv”.

„Între public şi TVR nu există astăzi nici un contract, iar şefii TVR, numiţi politic, răspund în realitate doar în faţa politicienilor, nicidecum a cetăţenilor. A înfiinţa o nouă televiziune publică, printr-o nouă lege, garantând depolitizarea şi accesul în orice funcţie pe bază de merit, iar nu de pile – abia aşa ar arăta o reformă reală a TVR. Una care începe tăind răul de la rădăcină. Poate părea dură abordarea. Dar nu putem face la infinit lucrurile la fel şi să sperăm că vom obţine alte rezultate decât cele din prezent”, conchide Bodea.

Senatorul USR se alătură astfel altor politicieni care au criticat în termeni duri postul de televiziune naţională pentru emisiunea difuzată în noaptea de Anul Nou. Printre aceştia se numără şi deputatul USR-PLUS şi preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, care a declarat că Doina Gradea trebuie să plece de la şefia TVR după ce postul naţional de televiziune a difuzat în noaptea de Revelion un program plin de “băşcălie” la adresa măsurilor anti-Covid luate de autorităţi, deşi luni de zile a fost plătit să promoveze tocmai acele măsuri. Mai exact, Bulai acuză TVR de dezinformare pe bani publici.

O poziţie similară a avut-o şi deputatul liberal Pavel Popescu, care a adus în discuţie aşa-zisul “Revelion Antibotniţă”, făcând referire la faptul că, în noaptea de Anul Nou, TVR a difuzat programe în care “vedete coronasceptice” au instigat la nerespectarea regulilor instituite de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de SARS-cov-2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne