"Să începem" - Armand depune sesizări la ANI. Cei vizaţi sunt fratele şefului instituţiei şi judecătoarea Lia Savonea

Clotilde Armand (Facebook/clotildearmand.ro)
Andrei Popescu
11.07.2024

Primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, joi, că a depus la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) două sesizări: una îl vizează pe fratele şefului ANI şi alta pe judecătoarea Lia Savonea, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Într-o postare pe Facebook, Armand îl acuză pe şeful ANI că a muşamalizat timp de cinci ani verificarea averii Liei Savonea şi că a “reuşit” să deschidă nişte “anchete penibile împotriva unor oameni din USR în momente cheie ale unor campanii electorale”.

De asemenea, primăriţa Sectorului 1 acuză că mai multe instituţii, printre care ANI, au fost “capturate” de anumite “personaje” pentru a fi folosite într-un scop “ticălos”.

Totodată, Armand solicită Consiliului Suprem al Magistraturiisă nu-i mai apere reputaţia profesională a d-nei Savonea şi să o sancţioneze pentru toate abuzurile din Justiţie împotriva magistraţilor incomozi”.

Postarea lui Armand

Cînd nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie! Aşadar... să începem. Cred că este cazul să spunem lucrurilor pe nume şi să acţionăm împotriva unor personaje care au capturat instituţii importante ale statului român pentru a le folosi într-un scop ticălos. Studiu de caz: Agenţia Naţională de Integritate şi corupţia de la vârful acesteia.

Ce nu spune niciun pesedist sau penelist este că ANI are un manager performant politic într-un singur sens: a reuşit să deschidă nişte anchete penibile împotriva unor oameni din USR în momente cheie ale unor campanii electorale. Iar multora le este cumva teamă să vorbească de aceste lucruri de frica verificărilor politizate făcute de şeful ANI. Şi când spun tot ce v-am spus aici am nişte probe.

Astfel:

- Şeful ANI, Florin Moise (fratele unui secretar de stat PSD din ministerul Agriculturii), a muşamalizat timp de 5 ani verificarea averii d-nei Lia Savonea - judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

- Fratele şefului ANI nu este deloc verificat pentru că firma soţiei primeşte bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administraţie. Asta nu este lipsă de integritate, nu-i aşa? Nu! Asta e business de familie pe banii statului.

Faţă de cele spuse mai sus vă anunţ că am depus la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) două sesizări. Una pentru fratele directorului ANI şi una pentru celebra d-na Savonea - să ne explice cu celeritate inspectorii ANI cum justifică dumneaei averea colosală şi tranzacţiile financiare uriaşe ale familiei.

De asemenea, solicit Consiliului Suprem al Magistraturii (sper să mă citească şi de data aceasta cei de la CSM) să nu-i mai apere reputaţia profesională a d-nei Savonea şi să o sancţioneze pentru toate abuzurile din Justiţie împotriva magistraţilor incomozi.

Reamintim, în acest context, că primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz, a reacţionat, miercuri, la decizia Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l acuza de conflict de interese administrativ, susţinând că acest demers este “absurd” şi “complet neacoperit de fapte”.

Mai exact, ANI acuză că Fritz ar fi împrumutat bani, în campania electorală de acum patru ani, de la o persoană fizică iar, ulterior, în noiembrie 2020, a semnat, în calitate de primar, un act administrativ în folosul societăţii reprezentate de cel de la care a împrumutat bani, “încălcând regimul juridic al conflictelor de interese”.

“Mi-au făcut şi mie un dosărel. Agenţia Naţională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situaţie de conflict de interese administrativ şi propune să mi se înceteze mandatul. Bineînţeles că tot demersul este absurd şi complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanţă toată bizareria menită să mi se lipească şi mie o etichetă de pătat politic”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor