România în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup

Tricolorele au pierdut calificarea în semifinalele competiţiei, cuplul Andreea Mitu/Raluca Olaru pierzând cu 6-2, 6-3, duminică, în faţa perechii Karolina Pliskova/Barbora Strycova
Echipa de dublu a României din Fed Cup format Andreea Mitu şi Raluca Olaru
Echipa de dublu a României din Fed Cup format Andreea Mitu şi Raluca Olaru (Fed Cup/facebook)

După eşecul în faţa Cehiei, echipa României trebuie să dispute barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup. Astfel, marţi, la Londra va avea loc tragerea la sorţi pentru aflarea adversarei, conform site-lui competiţiei.

În meciul care este programat să se desfăşoare pe 16-17 aprilie, tricolorele vor trebui să treacă de una dintre echipele care au ieşit victorioase în primul tur al Grupei Mondiale II (Australia, Belarus, SUA şi Spania).

Rezultate înregistrate în primul tur al competiţiei:

Australia - Slovacia 3-2 (Bratislava), Belarus - Canada 3-2 (Quebec City), SUA - Polonia 4-0 (Hawaii), Spania - Serbia 4-0 (Kraljevo).

Ţara noastră nu a reuşit calificarea în semifinalele Fed Cup, care a avut loc în acest weekend la Cluj Napoca, pierzând cu scorul de 3-2 în faţa Cehiei, aceasta urmând să întâlnească în penultimul act Elveţia, care a dispus la rândul lor de Germania cu 3-2 la Leipzig.

Cealaltă semifinală va opune echipele Franţei şi Olandei. Franţa a câştigat cu 4-1 la Marsilia în faţa Italiei, iar Olanda a învins Rusia cu 3-1 la Moscova. Ambele semifinale vor avea loc pe 16-17 aprilie, iar gazde vor fi Elveţia şi Franţa.