Rafila: În ultima săptămână au fost 2.300 de morţi. Este fără precedent, cred, după al doilea Război Mondial

Alexandru Rafila, deputat PSD;
Alexandru Rafila, deputat PSD; (Epoch Times România)

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, luni, la Digi24, că numărul deceselor de Covid înregistrat în ultima săptămână este fără precedent de la cel de-al doilea război mondial, adăugând că trebuie găsite soluţii pentru a preveni valurile de infectări şi decese din perioada primăverii.

“Preocuparea foarte mare este legată de numărul uriaş de cazuri şi de numărul extrem de mare de decese - suntem pe primul loc în lume în ceea ce priveşte mortalitatea raportată la populaţie. Una dintre soluţii (propuse de OMS - n.r.) este creşterea numărului de persoane vaccinate - asta e o soluţie care poate să prevină valurile ulterioare, în primăvară, mai ales. […] În ultima săptămână au fost 2.300 de morţi, este fără precedent, cred, după al doilea Război Mondial”, a precizat Rafila.

De asemenea, reprezentantul României la OMS a afirmat că rata mare de pozitivare, de 25-30%, arată o transmitere comunitară intensă a SARS-cov-2 şi a avertizat că acest număr este în relaţie cu numărul deceselor:

“Numărul de decese va trena după câteva săptămâni de la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, adică avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce priveşte decesele şi asta este extrem de mult la numărul uriaş de cazuri pe care îl avem.”

În plus, Rafila este de părere că soluţiile găsite la controlarea situaţiei pandemice trebuie să fie înţelese şi acceptate de populaţie pentru a putea fi aplicate.

România este în acest moment una dintre ţările cele mai afectate la nivel global din cauza pandemiei COVID-19. În pofida statisticilor şi a faptului că numărul de morţi şi infectaţi stabileşte zilnic un nou record, Guvernul a refuzat să carantineze Ilfovul şi Bucureştiul, zona cea mai afectată de pandemie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură