Provincia canadiană Quebec impune vaccinarea personalului medical şi a vizitatorilor în spitale

(Getty Images)

Provincia canadiană Quebec a devenit guvernul local (şi primul din Canada) care recent a decretat ca tot personalul medical din provincie trebuie să se vaccineze împotriva virusului Wuhan până pe 15 octombrie - în caz contrar lucrătorii vor fi suspendaţi şi nu vor fi plătiţi, potrivit ministrului Sănătăţii Dube, care a făcut anunţul marţi.

Decizia nu este tocmai o surpriză. Dube şi premierul din Quebec, Francois Legault, avertizaseră în ultimele săptămâni că intenţionează ca vaccinarea să fie obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, dar nu au specificat un termen sau penalităţile care vor fi aplicate celor care aleg să nu respete acest lucru, până marţi, când Dube a anunţat schimbarea politicii în timpul unei conferinţe.

Legault a menţionat că numărul spitalizărilor din provincie a crescut la 171, de la 55 în urmă cu o lună. Întrebat care lucrători vor fi vizaţi, Dube a răspuns: „Toată lumea ... 100% din angajaţi”.

Vor fi necesare paşapoarte de imunitate pentru cei care vizitează pacienţii, a adăugat el.

Nu numai asistenţii medicali vor fi afectaţi ci şi medicii, moaşele, sau cei care lucrează în clinicile private şi voluntarii - toţi vor trebui să fie vaccinaţi înainte de a intra într-un spital.

Legault a declarat marţi că provincia Quebec va trebui să îşi reorganizeze sistemul spitalicesc: „Pentru o vreme, va trebui să acceptăm un anumit risc. Nu vrem un alt blocaj, aşa că va trebui să acceptăm că vor exista spitalizări pentru COVID-19 o perioadă". "Va trebui să reorganizăm sistemul de sănătate."

Jeff Begley, şeful Federaţiei pentru Sănătate şi Servicii Sociale, a declarat că nu este surprins de anunţul guvernului, dar nu este sigur că au luat cea mai bună decizie.

"Nu suntem siguri că este cel mai bun mijloc de a merge mai departe", a declarat el.

Begley a explicat că majoritatea spitalelor şi-au dezactivat secţiunile „fierbinţi” pentru pacienţii cu COVID (deoarece majoritatea oamenilor sunt vaccinaţi acum). Begley crede că noua politică ar putea fi o greşeală şi că pacienţii cu COVID trebuie să fie puşi în carantină în spitale pentru a evita infectarea altora.

Începând de marţi, 87% dintre locuitorii provinciei Quebec făcuseră cel puţin o doză de vaccin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe