Protestatar rănit grav la 10 august: În decizia de clasare, procurorul a zis că m-am rănit singur cu grenada

Doru Oprea
Doru Oprea (Screenshot)

Doru Oprea, protestatar anti-PSD rănit grav de capacul unei grenade în timpul violenţelor de la “Jandarmeriada” în 2018, a declarat, vineri, pentru Epoch Times România, că în ordonanţa de clasare a dosarului “10 august”, procurorii DIICOT l-ar fi acuzat că el s-a rănit singur cu grenada.

„Nu am primit [decizia de clasare a dosarului – n.r.]. Totodată, am aflat de la ceilalţi colegi care au primit-o că acolo, în ordonanţa asta de clasare, scrie că eu, de exemplu, în speţă, m-am rănit singur cu grenada pe care o aveam la mine sau cu fumigene. Eu ştiu că am depus ca probă capacul de grenadă şi ştiu că trebuiau să facă o expertiză tehnică pentru a afla exact dacă e artizanală, cumpărată de mine, sau dacă e din dotarea Jandarmeriei. Nu s-a făcut asta”, a precizat Oprea.

De asemenea, protestatarul a mai afirmat că, în septembrie 2018, când a fost audiat pentru prima şi singura dată în acest dosar, i s-a promis de către colonelul magistrat militar Chifan că va fi stabilită o comisie de anchetă care să „decidă dacă mi-a fost pusă sau nu viaţa în pericol şi trebuiau urmaţi nişte paşi”.

„Eu doar din presă am aflat că dosarul a fost mutat la DIICOT, că a fost clasat, că a fost atacat de dna Hosu şi că tribunalul a venit să confirme ce a decis Doru Stoica, procurorul DIICOT, care a clasat dosarul”, a adăugat Oprea.

Cu o zi în urmă, Doru Oprea, a anunţat care sunt următorii paşi pe care are de gând să-i facă după ce justiţia română a “îngropat” definitiv dosarul “10 august”, scăpându-i de răspundere penală pe cei care au coordonat represiunea din 2018:

1. Voi trimite o sesizare Ministrului Justiţiei pentru a-l informa de faptul că dosarul a fost clasat fără să fiu audiat.

2. Voi sesiza secţia de procurori de la CSM tot pe acest subiect.

3. Voi cere DIICOT decizia de clasare precum şi tot ce am predat la Parchetul Militar, blugii rupţi de grenadă şi plini de sânge, tricoul cu sânge şi îmbibat de gaze, capacul de grenadă precum şi celelalte două bucăţi extrase din mine, mai precis de la 2 mm de artera femurală.

4. Voi da în judecată în Civil, Jandarmeria Română pentru că am participat la un miting în mod paşnic şi am fost împuşcat şi viaţa mi-a fost pusă în pericol.

5. Voi face plângere la CEDO şi voi da Statul Român în judecată.”

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne