Premierul a precizat că acordul cu Traian Băsescu este valabil, întrucât preşedintele nu l-a încălcat

Premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Protocolul semnat cu preşedintele Traian Băsescu este încă valabil, a declarat luni, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, premierul Victor Ponta, precizând că şeful statutului nu a încălcat în vreun fel acordul de colaborare interinstituţională.

Un jurnalist l-a întrebat pe premier dacă mai este valabil protocolul cu Traian Băsescu.

"Da, de ce să nu funcţioneze? Nu am spus aşa ceva. Luaţi-vă după gândurile mele, nu după gândurile altcuiva. Eu doar am explicat nişte lucruri, care ţin foarte clar de modul în care România nu a obţinut ceea ce şi-a propus în ceea ce priveşte bugetul 2014-2020 şi de faptul că trebuie să nu cădem exact în capcana pe care cred că şi preşedintele o acuza în urmă cu ceva timp, de a lăsa să fie legat accesul nostru absolut corect şi meritat în Schengen de MCV. Nu a fost acolo un acord că îi păcălim pe oameni şi să spunem că am obţinut mult când nu am obţinut sau că nu mai intrăm în Schengen. Aşa încât lucrurile sunt clare", a răspuns Victor Ponta.

Referindu-se la prevederea din acord care cerea politeţe şi decentă în declaraţii, Victor Ponta a precizat că el a fost "foarte politicos" şi că nu îl interesează dacă preşedintele a procedat similar.

Premierul declarase duminică seară că acordul de colaborare semnat cu preşedintele Traian Băsescu rămâne în vigoare şi că este unul important pentru România, deşi consideră că multe dintre elementele din document privind poziţia care trebuie adoptată de România în probleme externe nu mai sunt valabile.

"Ce am stabilit în pactul de colaborare nu mai e valabil. Ce am stabilit legat de MCV şi de aderarea la Schengen nu a fost respectat, ce am stabilit să obţinem la Bruxelles nu am obţinut", a precizat premierul Ponta la RTV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne