Prefect nou la Ilfov

Epoch Times România
13.01.2010

Noul prefect al judeţului Ilfov, Dan Cornel Baranga, şi suprefectul Valentin Delcea au depus, marţi, jurământul la învestirea în funcţie.

La ceremonie au participat ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu, senatorul Anghel Iordănescu, membri ai Grupului parlamentarilor independenţi, alături de primarii celor 40 de localităţi din judeţ şi şefii instituţiilor deconcentrate.

"Sunt aici în calitatea de parlamentar al judeţului Ilfov, de reprezentant al Guvernului. Dan Baranga este un prefect independent care va lucra cu toţi primarii, indiferent de culoarea lor politică, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean. Este important şi necesar ca aceştia să conlucreze şi să fie o echipă şi este important să-şi dovedească profesionalismul. Ilfovul este un judeţ atipic prin puterea pe care o degajă oamenii din judeţ. Sunt probleme şi numai lucrând în echipă acestea pot fi soluţionate. Ilfovul a fost şi a rămas în sufletul meu, indiferent de ce se întâmplă. Am încercat să fac ceva pentru judeţ şi voi încerca să fac în continuare", a spus Gabriel Oprea, care deţine şi funcţia de deputat de Ilfov.

La rândul său, preşedintele CJ, Cristache Rădulescu, i-a mulţumit fostului prefect Valentin Delcea pentru munca depusă şi pentru colaborarea cu primarii din judeţ şi i-a dat asigurări că trecerea sa din funcţia de prefect în cea de subprefect "nu este o sancţionare".

"A înţeles că nu e sancţionat (n.r. Valentin Delcea). A înţeles că această situaţie s-a născut în urma unor negocieri. Aşa s-au aliniat astrele", a adăugat preşedintele CJ.

La rândul său, fostul prefect al Ilfovului Valentin Delcea l-a asigurat pe noul prefect de sprijinul său.

"Vreau să fac echipă cu preşedintele Consiliului Judeţean şi îi asigur pe aleşii locali de tot sprijinul meu. Mulţumesc Guvernului pentru susţinere şi încredere", a spus noul prefect.

Executivul a decis în şedinţa de miercurea trecută eliberarea din funcţia de prefect al judeţului Ilfov a lui Valentin Delcea şi înlocuirea temporară a acestuia, până la organizarea concursului pentru ocuparea definitivă a postului, cu Dan Cornel Baranga.

Totodată, Executivul a decis eliberarea din funcţia de subprefect a judeţului Ilfov a lui Ion Şerban şi numirea în locul acestuia a fostului prefect Valentin Delcea. Cea de-a doua funcţie de subprefect a judeţului Ilfov este ocupată de Daniel Zamfir din 12 noiembrie 2009.

Delcea a fost desemnat de PD-L să ocupe funcţia de prefect în ianuarie 2009. A mai deţinut funcţia de subprefect în perioada 2005 - 2008. Delcea a fost eliberat din funcţia de subprefect de Guvernul Tăriceanu în octombrie 2008, prin decizie a premierului Călin Popescu-Tăriceanu.

Dan Cornel Baranga a ocupat funcţia de subprefect al Capitalei între anii 2002 - 2005 iar între anii 2005 - 2006 a fost director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2. Timp de trei ani, în perioada 2006 - 2008, a fost consilier economic pe lângă Ambasada României la Nicosia.

În anul 2000 a obţinut brevet de manager în activitatea turistică iar în 2004 - Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor