Portugalia vrea să reintroducă restricţii anti-Covid, deşi are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume

(Getty Images)
A.P.
17.11.2021

Premierul portughez Antonio Costa a anunţat că autorităţile portugheze ar putea reintroduce măsuri menite să oprească răspândirea virusului Wuhan în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, transmite agenţia Reuters.

„Trebuie să încercăm să acţionăm acum pentru a fi mai puţin temători în perioada Crăciunului”, spune Costa. „Cu cât acţionăm mai târziu, cu atât riscurile sunt mai mari.”

Miniştrii se vor întâlni vineri cu experţi în sănătate pentru a evalua situaţia şi vor decide ce reguli să impună. Costa precizează că măsurile vor fi aplicate doar atunci când „este strict necesar”.

Aproximativ 86% din populaţia Portugaliei este complet vaccinată împotriva Covid-19. Portugalia a raportat aproximativ 1,1 milioane de cazuri şi 18.265 de decese de la începutul pandemiei.

Costa crede că este puţin probabil ca guvernul să reintroducă izolarea şi că noile măsuri nu vor „afecta prea mult traiul normal al portughezilor”.

Purtarea măştilor este încă obligatorie în transportul public, centrele comerciale şi adunările mari. Certificatul digital Covid-19 este necesar pentru a intra în cluburi de noapte şi la evenimente mari, dar şi pentru a călători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor