Poliţişti despre "trucurile de PR ale ministerului": "MAI-ul ne crede proşti. Au şi likeri care chiar pun boticul"

Protest al poliţiştilor
Protest al poliţiştilor

Sindicatul Poliţiştilor Diamantul critică dur modul în care Ministerul Afacerilor Interne şi, în particular, Poliţia Română, încearcă să îşi facă imagine pozitivă pe Facebook prin postări sentimentalo-lacrimogene, cu priză la public.

Potrivit sindicaliştilor, la butoanele PR ale MAI şi Poliţiei a intrat "o gaşcă de trepăduşi cu o nouă viziune ceva mai umană", care face postări în stil "roz cu bulinuţe albe şi fundiţă".

"Au lepădat stilul sobru, specific odinioară, al unor comunicate seci, telegrafice. Probabil au renunţat şi la oamenii din spatele lor, pe care nu i-aş simţi în stare să exceleze în extrema cealaltă. Pentru asta îţi trebuie oarecare imaginaţie victimizantă şi minime înclinaţii colorate.

Prin urmare, a intrat la butoanele PR-ului o gaşcă de trepăduşi cu o nouă viziune ceva mai umană – nu ştiu de ce voiam să spun 'feminină' – a poliţiei.

Şi uite aşa, ajunge eroul zilei un poliţist care a scos de sub capota maşinii unei doamne o pisicuţă! Absolut întâmplător – dar foarte întâmplător – se nimereşte o bătrânică debusolată, numai bună să-i sară în ajutor un june poliţist/pompier să o treacă strada. Şi totul, bineînţeles se filmează, întâmplător desigur.
Showul cu coloanele maşinilor de poliţie venite să îl felicite pe un puşti preşcolar ce vrea să se facă poliţist, a prins deja şi în alte judeţe. Desigur, mai sunt şi acolo beizadele, că doar nu vă închipuiţi că oricine pocneşte din degete şi îi face odraslei o surpriză cu o duzină de poliţişti zâmbăreţi în poartă!

Dar priviţi textele, cum îmbracă acelaşi calapod: un mise en plase cu decor ieftin, banal pentru un personaj – obligatoriu fără draci pe minister şi IGPR – obişnuit... brusc, se umflă orezul pe el şi, pam: Scoate iepuraşul din joben! E clar că pentru indivizi care nu prea au mirosit ce înseamnă investigaţia, cunoaşterea mediului infracţional, suma activităţilor calificate, lucrurile par... cam în nuanţele descrise de ei. De-a dreptul penibile apar 'glumiţele' ameninţătoare ale acestora cu mascaţii ori poliţişti. Sunt naive, desumflate şi trezesc exact o reacţie contrară aşteptărilor.", transmit pe Facebook sindicaliştii.

Potrivit postării semnate de Vitalie Josanu, prim-vicepreşedinte SPRD, "oricât ar părea de ciudat, MAI şi IGPR au nevoie disperată de asemenea episoade".

"Sunt ca o gură de oxigen şi mai rarefiază din postările în care orice apariţie a ministrului ori a conducerii se lasă destul de şifonată. Apar tot mai multe comentarii ale personalului MAI revendicând drepturi salariale. Se vede că nu prea-i lasă mâna să plătească o armată de vietnamezi pentru like-uri, după modelul lui Cîţu! Şi ca să nu te înjure lumea toată ziua, mai scot câte o flaşnetă, gata să frângă inimile unora mai slabi cu duhul.

N-am văzut o reacţie pe pagina lor – şi nici a căţelului de curte CNP (apropo, mai sunteţi încă membri la CNP?) – legat de protestul din 23 decembrie, de motivele ce ne-au scos în stradă ori despre problemele din sistem. Din afară, urmărindu-i, îţi dau senzaţia unei fericiri proletcultiste de acum vreo trei decenii trecute!

Într-un cuvânt, judecându-le stilul, MAI-ul ne vrea/ne crede proşti şi îşi adoptă discursul pe nivelul auditoriului. Ciudat sau nu, au parte şi de o mână de likeri care chiar pun boticul.", concluzionează Diamantul.