Performanţe la vârste incredibile: femeie de 76 de ani nu are afecţiuni şi nu ia medicamente. Crede că datorită exerciţiilor fizice

Foto: (Fond: fiphoto - Illustration/Shutterstock; Prim-plan şi inserţii: Prin amabilitatea lui Wesley James)
Louise Chambers
12.02.2024

O femeie în vârstă de 76 de ani, pasionată de exerciţii fizice, a devenit o senzaţie pe reţelele de socializare datorită nivelul ei incredibil de fitness şi pentru că duce o viaţă sănătoasă, nu are boli şi nu ia medicamente.

Originară din New York, Lauren Bruzzone, în vârstă de 76 de ani, locuieşte în prezent în Stamford, Connecticut. După ce s-a pensionat ca avocat la IBM, ea lucrează acum cu jumătate de normă pe post de consultant şi predă matematica la Universitatea din Connecticut. De asemenea, face exerciţii fizice de cinci-şase ori pe săptămână.

"Îmi place să fac exerciţii fizice şi să mă antrenez, şi cred că îmi face bine", a declarat Lauren Bruzzone pentru The Epoch Times. "Întotdeauna obişnuiam să fac puţină mişcare... în cadrul unor grupuri de femei... apoi m-am cam poticnit în CrossFit după ce unul dintre prietenii mei mi-a spus despre asta, dar când făceam CrossFit l-am întâlnit pe [Wesley James] şi totul a trecut la un cu totul alt nivel."

Lauren Bruzzone, originară din New York, se antrenează la sala de sport. (Prin amabilitatea lui Wesley James)
Lauren Bruzzone, originară din New York, se antrenează la sala de sport. (Prin amabilitatea lui Wesley James)

Wesley James din Norwalk, Connecticut, în vârstă de 35 de ani, este acum antrenorul personal al doamnei Bruzzone.

Urmărind-o pe Lauren Bruzzone la cursurile de CrossFit, într-un loc pe care James obişnuia să îl închirieze, a fost uimit de forţa ei şi de pasiunea ei de a se antrena la sală.

"Nu se întâmplă prea des să intri într-o sală de sport şi să vezi pe cineva de vârsta ei făcând genul de activitate pe care am văzut-o făcând-o", a spus el. "Aşa că am urmărit-o timp de aproximativ un an. Am observat că rămânea după orele de curs pentru a lucra la tracţiuni, iar când am decis să îmi ofer ajutorul, i-am spus să îmi acorde trei săptămâni. ... M-am gândit că aş putea transforma asta într-o poveste."

La scurt timp după aceea, James a început să distribue videoclipuri cu antrenamentele lui Lauren Bruzzone pe pagina sa de Instagram. Un videoclip în care senzaţionala persoană în vârstă făcea flotări pe diferite echipamente a devenit viral.

"A fost amuzant", a mărturisit Bruzzone, "pentru că Wes l-a preluat şi după câteva zile a spus: 'Ai două milioane de vizualizări!'. M-am speriat ca o căprioară în lumina farurilor. Acum sunt un pic mai calmă".

Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)
Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)

James crede că Lauren desfiinţează tiparul că pentru exerciţiile fizice există o "limită în ceea ce priveşte vârsta".

"Să poţi să împingi pe cineva de vârsta ei la un asemenea nivel, pentru mine înseamnă foarte mult", a spus el. "Ştiţi, i se fac multe complimente în sala de sport. Sunt mulţi oameni care au venit şi care sunt încurajaţi de etica ei de muncă, şi sunt îndrumaţi să facă un pic mai mult efort."

În primii doi ani în care au lucrat împreună, James s-a concentrat pe construirea unei baze: forma, respiraţia şi stabilitatea ei. În prezent, cei doi fac antrenamente pentru întregul corp care durează între 90 şi 120 de minute, de cinci sau şase ori pe săptămână, concentrându-se în principal pe gimanistică, echilibru, sărituri şi antrenamente cu greutăţi.

Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)
Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)

James a fost, de asemenea, uimit să o vadă pe Bruzzone făcând genoflexiuni pe bara de trambulină.

"Nivelul de coordonare şi concentrare de care ai nevoie pentru asta, mai ales la 76 de ani, este probabil cel mai impresionant lucru", a spus James, adăugând că Bruzzone face "parte din categoria celor 1%" care merg la o sală de sport, oriunde.

În plus, James a recunoscut că este impresionat să vadă pe cineva de vârsta ei făcând echilibristică şi flotări.

"Este foarte emoţionant să o vezi în persoană", a spus el. "Videoclipurile nu îi fac nicio onoare, pentru că vezi 30 de secunde sau un minut dintr-un videoclip, pe când ea face acest lucru timp de o oră şi jumătate, două ore... repetiţie după repetiţie".

Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)
Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)

Când l-am întrebat pe James dacă întâmpină dificultăţi în antrenarea doamnei Bruzzone, acesta a răspuns: "[Singura] provocare cu care mă confrunt este faptul că ea pricepe aceste lucruri prea repede, [aşa că trebuie să] schimb în mod constant mici lucruri în ceea ce priveşte antrenamentul, pentru a mă asigura că este destul de eficient."

"Întotdeauna vreau să mă perfecţionez", a spus Bruzzone. "[La] vârsta mea, nu mă aştept la îmbunătăţiri spectaculoase, dar un progres anevoios este tot un progres anevoios . ... nu este niciodată plictisitor cu Wes! Întotdeauna fac ceva nou".

Lauren Bruzzone cu Wesley James. (Prin amabilitatea lui Wesley James)
Lauren Bruzzone cu Wesley James. (Prin amabilitatea lui Wesley James)

Lauren Bruzzone poate ridica 72 de kilograme, nu are nicio afecţiune fizică, nu urmează nicio dietă specială şi nici măcar nu foloseşte suplimente pentru antrenament, deoarece nu îi place pudra de proteine.

Îi place să se antreneze cu James. Ea a spus: "Mă simt mult mai bine după un antrenament", adăugând că, dacă lucrurile din viaţa de zi cu zi "merg prost", după un antrenament se simte mult mai calmă.

James a împărtăşit un sentiment similar, adăugând că antrenamentul cu ea îi aduce "pace".

"În acest moment, Lauren a devenit partenera mea de antrenament", a spus el. "Oh, ea ţine pasul cu mine; în mintea ei, se luptă, dar în ceea ce mă priveşte, simt că este chiar acolo, în spatele meu."

Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)
Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)

În decembrie 2023 se vor împlini cinci ani de când cei doi au început să se antreneze împreună.

Lauren Bruzzone a devenit cel mai vechi client al lui James, iar acesta este uimit de faptul că ea continuă să revină.

Duetul este foarte apreciat pe reţelele de socializare şi a captat chiar şi atenţia agenţiilor de ştiri şi a celebrităţilor, care distribuie videoclipurile lui James pe conturile lor.

Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)
Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)

Una dintre cele mai mari bucurii a celor doi pasionaţi de sală este să vadă amploarea poveştii lui Lauren Bruzzone şi faptul că are um mare impact asupra altora.

James încurajează pe oricine este mai în vârstă şi este inspirat de doamna Bruzzone să înceapă modest.

"Începeţi cu o bandă de alergare, un aparat de step, un scripete, un aparat de canotaj", a spus el. "Dacă sunteţi capabili să treceţi la exerciţii mai avansate, aş folosi apoi exerciţiile de calistenie corporală. ... Odată ce puteţi stăpâni mai întâi aceste mişcări de bază, atunci puteţi ajunge mai departe la lucrurile pe care le vedeţi în multe dintre videoclipurile noastre."

Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)
Foto: (Prin amabilitatea lui Wesley James)

Lauren Bruzzone are aceeaşi părere.

"Pentru că suntem mai în vârstă, ne va lua ceva mai mult timp să ajungem acolo unde vrem să ajungem. Dar vom ajunge acolo", a afirmat ea. "Dacă vă simţiţi bine, faceţi-o din nou; dacă nu mai aveţi suflu, mergeţi acasă şi staţi jos. Mâine dimineaţă, mergeţi din nou să vă plimbaţi în jurul blocului. Dacă nu renunţaţi, veţi ajunge acolo.

"Ieşiţi afară şi faceţi mişcare. Mentalitatea voastră este totul; fie că spuneţi că puteţi, fie că spuneţi că nu puteţi, aveţi perfectă dreptate!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor