O stewardesă a „căzut” din avion în aeroportul din Dubai

(The Epoch Times)
Flori Mladin
18.02.2014

O stewardesă de la compania Ural Airlines a căzut din avion în aeroportul din Dubai, după ce avionul s-a ciocnit cu o maşină a serviciului de catering, potrivit evz.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul se pregătea pentru zborul U6-806 Dubai-Perm. În timpul coliziunii, aeronava a avut pagube minore.
„Stewardesa a ieşit din avion în momentul coliziunii. În prezent, ea se află la un spital din Dubai. La Dubai a fost trimis un avion de rezervă pentru zborul la Perm”, a informat serviciul de presă al Ural Airlines.

Mass media relatează că „acesta este un caz izolat”, deoarece o altă poveste, a stewardesei Vesna Vulovic, este de-a dreptul spectaculoasă în ce prieşte „căderea din avion”.

Cădere de la 10.160 de metri

Pe 27 ianuarie 1972, un avion iugoslav s-a rupt în două în timpul zborului, prăbuşindu-se de la înălţimea de 10.160 de metri. Numai stewardesa Vesna Vulovic a supravieţuit accidentului aviatic, impresionând întrega comunitate ştiinţifică de pe glob.

Fosta stewardesă este deţinătoarea recordului mondial privind cea mai lungă cădere fără paraşută, fiind menţionată în Cartea Recordurilor.

Avionul iugoslav zbura de la Copenhaga la Zagreb şi s-a prăbuşit de la 10.160 de metri pe teritoriul Cehoslovaciei (în prezent teritoriul Republicii Cehe). Cei 23 de pasageri şi patru membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa în urma accidentului. Singura supravieţuitoare a fost Vesna Vulovic, care avea doar 22 de ani. Membrii echipei de intervenţie au descoperit corpul stewardesei printre rămăşiţele arse ale avionului.

Trezindu-se din comă, Vesna Vulovic şi-a amintit numai momentul în care pasagerii s-au urcat în avion, astfel încât nu a putut să-i ajute pe anchetatori să descopere cauza prăbuşirii avionului. Rezultatul cercetărilor făcute oarecum în grabă, a fost că separatiştii unei grupări fasciste croate au detonat o bombă aflată la bordul avionului, însă atentatul nu a fost revendicat niciodată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor