O directoare chinezoaică a gigantului Pfizer ar fi furat date secrete despre vaccinul anti-Covid

vaccinul Pfizer/BioNTech
vaccinul Pfizer/BioNTech (gov.md)

Pfizer a dat în judecată o angajată pentru că ar fi furat zeci de documente confidenţiale, inclusiv unele legate de vaccinul său anti-COVID-19. Femeia ar fi primit o ofertă de angajare de la o companie concurentă, relatează Reuters.

Reprezentanţii companiei Pfizer au declarat că Chun Xiao Li a încălcat acordul de confidenţialitate prin descărcarea a peste 12.000 de fişiere în conturile şi dispozitivele ei personale de pe laptopul de serviciu.

Materialele conţin evaluări interne şi recomandări despre vaccinul COVID, relaţia Pfizer cu partenerul său german BioNTech şi prezentări legate de cercetările privind "anticorpii pentru cancer".

Li, directoarea de statistică a firmei, a încercat să-şi acopere urmele, conform comunicatului gigantului Pfizer. "Li a indus Pfizer în eroare cu privire la ceea ce a luat, cum a luat, când şi de ce a făcut-o. Ne-a indus în eroare şi cu privire la dispozitivul unde pot fi găsite acele fişiere”, au mai precizat reprezentanţii producătorului de medicamente în plângerea depusă.

Pfizer a mai afirmat că Li a demisionat şi pare să aibă o ofertă de a se alătura firmei Xencor, o companie din California, care se concentrează pe tratamente pentru cancer şi boli autoimune.