Nominalizarea lui Biden pentru auditorul de politică monetară - bursieră Lenin la Universitatea din Moscova, pe vremea URSS

Omarova refuză să prezinte Senatului american teza sa plină de laude la adresa gândirii economice marxiste, scrisă pe vremea Uniunii Sovietice.
Saule Omarova, nominalizarea lui Joe Biden pentru postul de auditor al politicii monetare - 14 aprilie  2021
Saule Omarova, nominalizarea lui Joe Biden pentru postul de auditor al politicii monetare - 14 aprilie  2021 (U.S. House Committee on Financial Services/Screenshot via The Epoch Times)

Candidatul preşedintelui Joe Biden pentru postul de consilier al relaţiei cu băncile, în administraţia sa, refuză să transmită Senatului SUA teza ei despre Karl Marx, afirmă membri ai Congresului american.

Senatoarea Pat Toomey (R-Pa.), republican din Comisia pentru Bănci a Senatului, i-a cerut lui Saule Omarova, la începutul acestei luni, documentul şi alte lucrări pe care aceasta a omis să le prezinte ca parte a nominalizării ei de către Senat - o procedură standard care se aplică pentru candidaţii postului. Toomey a cerut documentele până pe 13 octombrie.

Cu toate acestea, Omarova nu a predat documentul, potrivit declaraţiei Amandei Gonzalez Thompson, purtător de cuvânt al republicanilor din grup, pentru Epoch Times.

Citiți și De ce nu vorbeşte nimeni de legăturile comuniste ale Kamalei Harris, în afară de Trump?

"Domnişoara Omarova are timp să-i atace pe republicani într-un interviu acordat revistei Financial Times, dar nu se poate deranja să respecte cerinţele Comisiei pentru Bănci conform cărora candidaţii - indiferent de partid sau ideologie - sunt obligaţi să prezinte copii ale lucrărilor lor”, a spus Thompson. „Sperăm cu siguranţă că va reconsidera poziţia, astfel încât senatorii să aibă informaţiile necesare pentru a-şi îndeplini datoria constituţională de a consilia şi a consimţi numirile”.

În interviul acordat FT, Omarova a susţinut că este persecutată şi i se cere un standard diferit, pe motiv că ar fi născută în Kazahstan, în Uniunea Sovietică.

„Sunt o ţintă uşoară: un migrant, o femeie, o minoritate”, a declarat ea pentru Financial Times. „Nu arăt ca un auditor tipic al politicii monetare, am o istorie diferită. Sunt uşor de demonizat şi de denigrat”.

Citiți și SUA: oraşele ard, însă nimeni nu îndrăzneşte să-i spună Insurecţie Comunistă

Întrebată dacă unele dintre criticile împotriva ei au fost motivate de rasism, Omarova a spus că da.

„Ce răspuns clasic din partea stângii extreme. Când nu îşi pot apăra ideile proaste, recurg la acuzaţii de rasism”, a spus Thompson.

Toomey a declarat în Senat că opoziţia ei faţă de Omarova este motivată de ideile şi propunerile sale politice, nu de trecutul ei.

Biden a nominalizat-o pe Omarova pentru funcţia de consilier de politică valutară în luna septembrie.

Omarova şi Casa Albă nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Citiți și EXCLUSIV. Trevor Loudon: Organizatorii revoltelor din SUA au legături importante cu China

Saule Omarova este cunoscută pentru laudele aduse comunismului sovietic pe vremea când trăia în Uniunea Sovietică şi pentru faptul că teza ei, de la Universitatea din Moscova, pe vremea când deţinea o bursă Lenin, era plină de laude la adresa gândirii economice a lui Karl Marx, potrivit unei postări pe Twitter transmisă de republicanul Tom Cotton.