Neamţ: Marius Şumudică - "E un rezultat nedrept"

(YURI CORTEZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
09.08.2012

Antrenorul echipei FC Vaslui, Marius Şumudică, a declarat la conferinţa de presă de după partida cu formaţia turcă Fenerbahce Istanbul (1-4), din turul III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, că rezultatul este unul nedrept.

"Sunt supărat din cauza diferenţei mari cu care am pierdut jocul. Nu meritam să pierdem la o asemenea diferenţă. Am avut şi momente clare de dominare în care am fi putut marca. A fost momentul psihologic al penalty-ului. Îmi pare rău pentru Ousmane (N"Doye, n. red.), pentru mine, pentru vasluienii care au venit la stadion. Auzeam reproşuri la adresa mea, dar ce pot să fac? Nu pot intra eu să bat penalty, am pregătit loviturile de pedeapsă, fiindcă ne aşteptam şi la varianta în care am fi ajuns la penalty-uri. N-am reuşit să gestionăm acel moment, am ratat, după care a venit dezastrul. Am primit un gol imparabil al lui Kuyt, iar apoi, orice ai face, este plumb în picioarele jucătorilor şi e greu să revii şi să dai două goluri. E un rezultat nedrept, cel puţin din punct de vedere al diferenţei de goluri", a spus Şumudică.

Acesta a adăugat că ar fi fost o greşeală să-l schimbe pe N"Doye după momentul ratării penalty-ului, deoarece acest lucru l-ar fi "distrus" pe jucător, care ar fi fost nevoit să părăsească terenul în huiduielile suporterilor.

Convins că alta ar fi fost soarta jocului şi că FC Vaslui ar fi avut şanse de calificare dacă nu ar fi fost ratată lovitura de la 11 metri, Şumudică a vorbit de diferenţa de valoare şi de mentalitate dintre jucătorii celor două echipe, mai ales că Fenerbahce este "o forţă".

Şumudică a făcut referire şi la faptul că ar fi preluat echipa FC Vaslui într-o formă destul de proastă.

"E uşor să distrugi şi să începi să critici, mai greu este să-i ajuţi pe cei care sunt jos să se ridice. Fotbalul nu se termină aici. Va urma o analiză vizavi de ceea ce s-a întâmplat la echipă. Îmi respect prea mult meseria, nu-mi place să vorbesc de ce am găsit aici. Nu arunc cu noroi în ce a făcut Inacio, dar jucătorii au spus la antrenamente că nu făcut o alergare de mai mult de trei minute. Trebuie să clădesc o casă fără temelie. Când jucăm din trei în trei zile se cunoaşte lipsa unei temelii", a mai declarat antrenorul lui FC Vaslui. Acesta a precizat că echipei îi va fi greu să se redreseze, mai ales că Liga I a început pentru elevii săi "într-un ritm infernal".

FC Vaslui a întâlnit miercuri, în cadrul manşei secunde a turului III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, echipa turcă Fenerbahce Istanbul. La meciul disputat pe stadionul "Ceahlăul" din Piatra Neamţ, au asistat aproximativ 15.000 de spectatori, dintre care 500 de suporteri ai echipei Fenerbahce.

Echipa oaspete a deschis scorul în minutul 12 prin jucătorul Caner Erkin, FC Vaslui egalând prin Marius Niculae după doar două minute. Senegalezul Ousmane N"Doye a ratat un penalty pentru echipa gazdă, în min. 54. Dirk Kuyt a marcat cel de-al doilea gol pentru Fenerbahce în minutul 71 al partidei, iar după cinci minute a punctat din nou pentru echipa turcă. În prelungiri, Moussa Sow a înscris pentru formaţia oaspete, stabilind scorul final al partidei (1-4).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor