Menţinerea R. Moldova pe agenda priorităţilor SUA este crucială pentru ţara noastră, susţine Vlad Filat

Vlad Filat, preşedintele PDL din Republica Moldova
Vlad Filat, preşedintele PDL din Republica Moldova (Epoch Times România)

Adjunctul Secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland a declarat că ţara noastră a înregistrat progrese în promovarea reformelor şi în dezvoltarea infrastructurii. Potrivit oficialului, cea mai importantă realizare a cetăţenilor Republicii Moldova este faptul că pot circula liber în UE. Opiniile au fost expuse în cadrul întrevederii cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, care se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii.

În cursul discuţiei au fost abordate probleme vizând înaintarea Republicii Moldova pe calea integrării europene, succesele înregistrate în acest parcurs, inclusiv implementarea reformelor şi dezvoltarea economică a ţării noastre. Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, o atenţie aparte a fost acordată provocărilor de securitate interne şi externe, la care este expusă Republica Moldova în perioada de până la semnarea Acordului de Asociere, pe termen mediu, în perioada pre-electorală şi în contextul tensiunilor din Ucraina şi din întreaga regiune.

Adjunctul Secretarului de stat al SUA a subliniat importanţa informării corecte a cetăţenilor despre avantajele pe care le aduce integrarea europeană, insistînd asupra unei comunicări mai strânse şi dinamice cu populaţia din stânga Nistrului, inclusiv în contextul apropiatei semnări a Acordului de Asociere şi a celui de Liber Schimb. La fel, Victoria Nuland a menţionat că SUA sunt interesate în diversificarea resurselor energetice ale Republicii Moldova.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a exprimat recunoştinţă oficialului american pentru suportul constant acordat de SUA şi a accentuat necesitatea de a continua proiectul COMPACT MCC care, în versiunea sa extinsă, ar conduce la consolidarea independenţei energetice a Republicii Moldova. Vlad Filat a declarat că menţinerea R. Moldova pe agenda priorităţilor SUA este un lucru crucial pentru ţara noastră.

Liderul PLDM întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 18-24 mai.