Macron anunţă că cei fără paşaport COVID nu vor putea efectua anumite activităţi de bază

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron (Ludovic Marin/AFP via Getty Images)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că celor care nu au un „permis COVID” li se va interzice participarea la activităţi de bază, cum ar fi vizitarea centrelor comerciale, restaurante şi utilizarea transportului public.

Într-un discurs public ţinut cu ocazia Zilei Franţei, Macron a precizat că doar cei care au făcut vaccinul, care pot dovedi o recuperare "recentă" după infecţia cu virusul Wuhan, sau cei care prezintă un rezultat negativ al testului vor putea intra în spaţii publice.

În efortul de a forţa mai mulţi oameni să facă vaccinul, testele COVID PCR în scopul paşaportului de sănătate vor trebui să fie plătite, deşi anterior erau gratuite.

Acest lucru va face nesustenabilă, din punct de vedere financiar, pentru majoritatea oamenilor, testarea continuă pentru a desfăşura activităţi de zi cu zi, obligându-i să se vaccineze.

Vaccinarea va deveni obligatorie şi pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi pentru oricine lucrează cu persoane în vârstă sau vulnerabile.

Macron a mai declarat: „În funcţie de evoluţia situaţiei, va trebui, fără îndoială, să luăm în considerare obligativitatea vaccinării pentru toată lumea din Franţa”.

Toate aceste măsuri sunt introduse în ciuda faptului că nivelurile actuale de infecţie sunt relativ scăzute, iar decesele au încetinit până aproape de zero.

Este de aşteptat ca măsurile introduse în Franţa să fie preluate şi de alte ţări din Europa, deoarece nevaccinaţii vor deveni cetăţeni de mâna a II-a incapabili să îndeplinească activităţi de bază.

Macron a anunţat pentru prima dată măsuri pentru a împiedica persoanele nevaccinate să folosească transportul public la sfârşitul anului trecut, însă planul a fost blocat de proteste vehemente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe