Kelemen Hunor nu acceptă "lecţii" de la PNL: "Cei care au făcut USL-ul să nu vină cu acuzaţii cel puţin un deceniu încolo"

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Guvernul Orban este extrem de arogant şi ar merita să fie schimbat însă UDMR nu ar susţine în prezent o moţiune de cenzură, susţine liderul formaţiunii, Kelemen Hunor.

”Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de şase luni până la alegerile generale, ar trebui cei care depun moţiunea de cenzură să spună cine va guverna mai departe. Eu cred că trebuie lăsat să guverneze. Pe noi în acest moment nu ne interesează o moţiune de cenzură, nici să depunem, nici să votăm, trebuie lăsaţi să guverneze aşa cum au dorit şi apoi să mergem la alegerile generale, când va veni momentul. Nu ne preocupă în acest moment o moţiune de cenzură”, a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

Liderul UDMR a mai criticat Guvernul, acuzându-l că "sare peste Parlament", ceea ce denotă faptul că guvernanţii sunt fie incompetenţi fie extrem de aroganţi.

”Probabil că ne întoarcem la acea veche regulă conform căreia fiecare când nu are viziune, nu are competenţe reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfârşit actul guvernamental, încearcă talentul sărind pe Parlament. Asta face şi premierul (...). Şi actualul preşedinte este deranjat de Parlament, sunt deranjaţi aceşti politicieni de Parlament şi ar dori probabil să dispară Parlamentul, Parlamentul să fie Marea Adunare Naţională, care aprobă orice gândeşte şi orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate (...). Nu poţi să ocoleşti Parlamentul doar pentru că tu eşti Executivul, eşti de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porţi nici un dialog cu Parlamentul şi după aceea arăţi perplexitatea când Parlamentul modifică ideile tale”.

Nu în ultimul rând, Kelemen Hunor a transmis că nu acceptă lecţii de la PNL, după ce liberalii au acuzat în ultima vreme UDMR că face jocurile PSD-ului:

”Cei care au făcut USL-ul să nu vină cu astfel de acuzaţii cel puţin un deceniu încolo. Cei care au făcut USL-ul să tacă din gură. Noi nu am făcut alianţă cum a făcut PNL-ul cu PSD-ul, nu am făcut nici cu alte partide şi nici nu vom face. Deci nu accept astfel de lecţii de la PNL cel puţin un deceniu, pentru că ce au distrus ei în 2012, prin USL şi după aceea în 2013-2014, cu acea majoritate de 60 şi ceva la sută, de acolo pleacă multe-multe lucruri care n-au fost corectate. Deci nu accept lecţii de la cei care au format USL-ul”.