Kasparov, "preziceri" despre Putin: Când se va prăbuşi regimul şi dictatorul se prăbuşeşte. Nu o să-l ajute nimeni

Garry Kasparov şi Anca Dragu
Garry Kasparov şi Anca Dragu (Facebook / AncaDraguRo)

Garry Kasparov, unul dintre cei mai influenţi opozanţi ai lui Vladimir Putin, a declarat cu ocazia deschiderii turneului Superbet Chess Classic România 2021 că şefului de la Kremlin ar trebui să i se spună “dictator” şi nu “preşedinte”, adăugând că acesta trebuie adus în faţa justiţiei pentru “cele comise”.

“Nu ştiu ce face preşedintele Putin, ştiu de dictatorul rus. Dacă îi spui preşedinte, îi dai mai multă credibilitate în sistemul politic fals folosit în Rusia. Sper ca într-o zi să fie adus în faţa justiţiei pentru cele comise, infracţiuni şi altele. [...] Cei care au curajul să protesteze în Rusia merită sprijinul şi respectul nostru”, a susţinut Kasparov, citat de Digi24, într-o conferinţă de presă organizată vineri, în Capitală.

De asemenea, maestrul de şah s-a arătat încrezător că, în cele din urmă, regimul de la Kremlin se va prăbuşi şi că, în acel moment, aceeaşi soartă îl aşteaptă şi pe “dictator”.

“Nu o să-l ajute nimeni”, a continuat Kasparov, făcând referire la Vladimir Putin.

Totodată, în ceea ce priveşte Belarus, unde conduce cu o mână de fier Alexandr Lukaşenko, un aliat al lui Putin, şahistul a precizat:

“Zilele dictaturii din Belarus sunt numărate. Şi indiferent ce face Putin, că trimite oameni sau bani, doar prelungeşte agonia până când Belarus va fi liber”.

Marele maestru şi multiplu campion mondial Garry Kasparov a deschis, vineri, alături de preşedinta Senatului, Anca Dragu, turneul Superbet Chess Classic România 2021, din cadrul Grand Chess Tour. Garry Kasparov şi Anca Dragu au efectuat prima mutare simbolică a competiţiei de la Bucureşti la care vor participa 10 dintre cei mai buni jucători de şah ai momentului, dar şi românii Constantin Lupulescu şi Bogdan Deac. Competiţia Superbet Chess Classic România 2021, dotată cu premii de 325.000 de dolari, se va desfăşura între 4 şi 14 iunie la Hotel Sheraton din Capitală, fără accesul publicului.