Judecător, fost pacient, a vrut să-i dea şpagă medicului erou din Piatra Neamţ: Mi-a dat banii înapoi

Medicul Ioan Cătălin Denciu
Medicul Ioan Cătălin Denciu (Screenshot)

Fostul preşedinte al Judecătoriei Bicaz, Gheorghe Moroşanu, a povestit pe Facebook cum medicul Cătălin Denciu, cel care şi-a pus viaţa în pericol pentru a salva pacienţii din incendiul de la Piatra Neamţ, a refuzat să primească banii pe care judecătorul încercase să îi ofere în calitate de pacient al acestuia după o operaţie.

„Doctorul Denciu. Mi-a fost anestezist la o operaţie. După, deşi fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zâmbind, dar mi-a spus: Sper că nu aţi pus ceva în ea. Eu am dat din umeri. El a foiletat cartea, a scos din ea bancnotele şi mi le-a dat înapoi. Eroii sînt oameni simpli şi normali”, a scris Moroşanu, pe Facebook, citat de Aktual24.

.
. (Aktual24)

.
. (Aktual24)

.
. (Aktual24)

Magistratul nu este singurul care a avut această experienţă, mulţi alţi pacienţi relatând că s-au lovit de acelaşi refuz al medicului de a primi cadouri.

Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani şi face parte dintr-o familie de medici, soţia este medic ginecolog şi au împreună doi copii. Medic anestezist la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, în incendiul izbucnit sâmbătă, Cătălin Denciu, din dorinţa de a salva cât mai multe vieţi, s-a aruncat pur şi simplu în flăcări pentru a-i salva pe pacienţii din salonul alăturat celui unde s-a produs explozia, dar a încercat să intervină şi acolo unde ardea. Medicul a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 şi a fost transferat în cursul dimineţii de duminică la un spital din Belgia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne