"Jos clanul Dragnea!" - Protest împotriva coaliţiei PSD-ALDE în Piaţa Universităţii

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

UPDATE: Peste 2000 de persoane au venit să protesteze, sunt foarte mulţi jandarmi, dar o atmosferă paşnică, sunt şi copii, mămici cu copii în port-bebe, oameni de toate vârstele. Oamenii sunt inşiraţi de la gura de metru dinspre Teatrul Naţional până spre Intercontinental. Se aud în continuare scandări adresate celor de la putere "Hoţii, hoţii!".

"Mă aduce aici nemulţumirea faţă de acest guvern de nenorociţi care distrug ţara. Mă deranjează toate (acţiunile lor). Nu cred că este vreo acţiune bună a acestui guvern. De la legile împotriva justiţiei, la obstrucţionarea LCK, economia care nu merge, nicidecum să duduie, faptul că aceşti condamnaţi penal se plimbă printre noi liberi, şi mai mult decât atât sunt la conducere. Este o moştenire tristă a anilor de comunism (faptul că s-a ajuns aici), o anumită indiferenţă o lipsă de educaţie...multe, multe cauze...", afirmă un protestatar.

"De fiecare dată când au luat asemenea măsuri restrictive s-a dovedit a fi o alegere foarte proastă... Nu ai cum să mai pui pumnul în gură oamenilor, iar faptul că au dat cu gaze în Piaţa Victoriei, pe 10 august, mai rău i-a înrăit pe oameni. Vor fi întotdeauna proteste paşnice, dar nu ne vor intimida sub nicio formă, nici dacă dau legi, nici dacă aduc aici zeci de mii de jandarmi, pentru că am observat că în seara asta erau la un moment dat mai mulţi jandarmi decît protestatari, lucrul ăsta e deja aberant. Nu ne intimidează...Trebuie să mergem la vot cu toţii dincolo de faptul că protestăm şi e bine că protestăm. Trebuie să mergem la vot, trebuie să-i convingem pe cei din jurul nostru să meargă la vot. Ne-am săturat cu toţii", declară deputatul USR Stelian Ion.

"Aş vrea să nu fiu o prezenţă constantă, aş vrea ca aceste proteste să nu mai aibă loc, aş vrea ca cei care au fost prinşi la furat să nu mai întoarcă pe sos toate instituţiile statului român, să nu le mai folosească drept ciocan, ceea ce fac în momentul ăsta. Acea secţie pentru investigarea magistraţilor este pur şi simplu folosită pentru intimidarea magistraţilor, a procurorilor, a judecătorilor, în general a tuturor celor care îi prind la furat şi dovedesc asta şi îi trimit în închisoare şi recuperează ceea ce se poate recupera. Pentru asta folosesc ei această secţie... Ne întoarcem către dictatură", opinează fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

* * *

UPDATE: "Mă deranjează maltratarea justiţiei, ce se întâmplă cu Laura Codruţa Kovesi...nu pot să mai suport. Mi-aş dori să dispară incompetenţa celor care ne conduc şi sunt optimist privind spre USR, PNL, Cioloş, sper ca PSD-ul să piardă", declară un protestatar venit de la Giurgiu.

"Am venit să apărăm democraţia, se pare că de câţiva ani sunt derapaje mari de tot, şi din păcate, în loc să stau cu copilul meu acasă trebuie să vin să protestăm. Ăsta este singurul mod în care putem să ne arătăm nemulţumirea faţă de guvernarea asta", spune un alt protestatar.

"Sunt nemulţumită, din 90 vin, de când a fost Piaţa Universităţii, am fost la toate mitingurile. Am atât de multe nemulţumiri încât nu rezist să stau în casă. În primul rînd Guvernul (să se schimbe) în frunte cu ruşinea tării, Viorica Dăncilă. Mi-e ruşine că sunt româncă, şi mă reprezintă peste tot în lume, unde vrea ea, nu unde este chemată sau trimisă...Dacă nu aveam vârsta pe care o am, plecam...", îşi exprimă o doamnă nemulţumirea.

"Ca de fiecare dată, protestele pe care le promovăm au ca scop atragerea atenţiei asupra unei probleme naţionale iar problema noastră naţională în momentul de faţă este acapararea statului de către un grup infracţional organizat. Vedem că are din ce în ce mai multă putere în fiecare zi, vedem procurori anchetaţi de către secţii speciale inventate, pentru a face poliţie politică. Presa avertizează tot timpul de iminenţa adoptării unor ordonanţe de urgenţă pentru schimbarea Codurilor penale. Lucrurile astea nu sunt de acceptat într-o democraţie...", declară cunoscutul protestatar Mihai Cristian Dide.

* * *

UPDATE: În jur de 800 - 1000 de persoane s-au strâns în Piaţa Universităţii, se văd pancarde cu mesajul "300 de parlamentari", steaguri cu "Fără penali", #Rezist, de asemenea, un mare drapel al UE şi drapelul României. Se scandează puternic: "Kodruţa, nu uita, noi suntem de partea ta", "Hai români, hai cu toţi, să scăpăm ţara de hoţi", "Nu plecăm acasă, hoţii nu ne lasă", "Demisia", "Abrogaţi şi plecaţi", "Nu cedăm", "Copiii îi gazaţi, pe hoţi îi apăraţi", "Jandarmeria apără hoţia", "Europa", "Cuib de hoţi şi de mafioţi", "PSD, ciuma roşie", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Analfabeta". Se scandează, de asemenea, numele fostei şefe DNA pentru susţinerea acesteia.

* * *

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE îi scoate din nou pe români în stradă. Mai multe evenimente de protest au fost anunţate, pe Facebook, pentru sâmbătă în Capitală.

"Sâmbătă - 30 Martie ne adunăm în Piaţa Universităţii împotriva domniei clanului Dragnea. Hoţia, prostia, corupţia şi incompetenţa acestor indivizi care au ajuns la putere doar pentru a pune pe butuci statul de drept şi a-şi scăpa pielea de rigorile legii împing ţara către un dezastru greu de reparat. Au câştigat alegerile prin vot democratic în baza unor promisiuni electorale false, după mai bine de 2 ani de asalt continuu împotriva statului de drept considerăm că şi-au pierdut legitimitatea. Liviu Dragnea, şeful Camerei Deputaţilor este un infractor dovedit. Nu mai poate fi la conducerea acestei instituţii unde se modifică legi pe bandă rulantă. Este inadmisibil ca un infractor să poată modifica legile Justiţiei şi Codurile Penale! Pe 30 Martie ne vedem în Piaţa Universităţii începând cu orele 18:00 să strigăm împreună 'JOS CLANUL DRAGNEA'!", transmite Corupţia Ucide, care a organizat evenimentul "Jos Clanul Dragnea", alături de alte 19 organizaţii.

În cadrul manifestaţiei se va organiza şi un lanţ uman de la Universitate la DNA:

"La protest, te aşteptăm să formăm un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA. Cei care apără justiţia, care ne apără de efectele nocive ale corupţiei, cei care aplică legea, trebuie să ştie că suntem solidari cu ei. Te aşteptăm să formăm un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA. Ne strângem în Piaţa Universităţii la 18:00 şi de acolo începem lanţul spre DNA.

La plângerea unui urmărit penal suspectat de corupţie, Sebastian Ghiţă, proaspăt înfiinţata secţie de hărţuire a magistraţilor, blamată de toate organismele ţărilor democratice şi cu iz bolşevic, a decis punerea sub acuzare şi interdicţia de a părăsi ţara a unui profesionist. A Laurei Codruţa Kovesi. Coincidenţă, fix pe ultima sută de metri a posibilei numiri a acesteia în funcţia de procuror-şef european. Pe merit, aşa cum Partidul nu acceptă.

România începe din ce în ce mai mult să arate aşa cum era doar în vremurile pe care le considerăm apuse. Jurnaliştilor li se ridică acreditări. Doar pentru că nu cântă cum vrea Partidul. Procurorilor care îşi fac treaba li se fabrică dosare. Doar pentru că îşi fac treaba. Ce mai urmează? Noi ştim ce avem de făcut, noi nu putem rămâne indiferenţi. TU?"

Şi pe pagina de Facebook "Luptăm pentru România" se anunţă un eveniment similar, denumit "30 Martie - Toţi în Piaţa Universităţii! Ne-am săturat!":

"Pe 30 Martie ne vedem în stradă! E nevoie să fim din nou zeci de mii, sute de mii de oameni în stradă şi doar prin planificarea unui mare protest din timp, putem organiza ceva de o mare amploare! Aşadar, Sâmbătă, 30 Martie, începând cu orele 16 ne vedem în Piaţa Universităţii! Justiţia, Sănătatea, Educaţia, Economia şi alte domenii la fel de importante ne-au arătat că e nevoie de o guvernare mai bună, e lesne de înţeles că coaliţia PSD-ALDE e depăşită de situaţie, singura lor preocupare fiind subordonare Justiţiei, lucru început încă din urmă cu 2 ani, de la OUG13 şi continuă până astăzi, prin modificările Codurilor Penale, OUG-ului pe Legile Justiţiei, revocarea şefei DNA, revocarea şefului Parchetului General, înfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie!"

Aceeaşi pagină îi invită pe cetăţeni să facă noapte albă în Piaţa Universităţii:

"Pe 30 martie, începând cu ora 17 ne strângem în Piaţa Universităţii şi nu mai plecăm. Rămânem peste noapte în Piaţă, indiferent câţi vom fi: 10, 20, 50, 100, 1000. Aducem tot ce e nevoie pentru o campare lungă în Piaţă: corturi, instrumente muzicale, saci de dormit, steaguri etc."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne