Italia: Paşaportul de imunitate devine obligatoriu pe transportul la distanţă şi în şcoli

Persoanele din învăţământ vor fi date afară la 5 absenţe nemotivate
Virusul Wuhan face valuri în Italia
Virusul Wuhan face valuri în Italia (ANDREAS SOLARO/AFP via Getty Images)

Paşaportul de imunitate a devenit obligatoriu în Italia începând de miercuri, 1 septembrie, în transportul în comun şi în şcoli. La începutul lunii august, autorităţile au introdus obligativitatea paşaportului pentru a avea acces în restaurante şi baruri, precum şi la spectacole şi muzee, relatează publicaţia La Reppublica.

Documentul trebuie prezentat deocamdată până la 31 decembrie 2021 pe anumite mijloace de transport publice şi private. În special, va fi obligatoriu pe avioanele interne, nave şi feriboturi pentru transportul între regiuni.

Paşaportul de imunitate va fi obligatoriu pe trenurile Intercity, Intercity Night şi High Speed ​​(trenurile regionale sunt, deocamdată, excluse), precum şi pe autobuzele care leagă două sau mai multe regiuni.

Obligativitatea documentului nu este impusă pentru transportul public local, atât în regiunile din zona albă, cât şi în zona galbenă, însă este obligatorie purtarea măştii faciale.

Angajaţii din şcoli - inclusiv personalul auxiliar şi tehnic - sunt obligaţi de asemenea să prezinte paşaportul de imunitate. Există excepţii pentru persoane cu probleme speciale de sănătate, care vor avea dreptul la teste gratuite plătite de Ministerul Educaţiei. Pentru toţi ceilalţi care nu prezintă paşaportul de imunitate, după 5 zile de absenţe nejustificate se va declanşa suspendarea contractului de muncă şi a salariului, potrivit La Repubblica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe