Israelul va verifica persoanele carantinate cu GPS-ul telefonului mobil

.
. (pixabay.com)
A.P.
27.07.2021

Israelul va folosi mesaje text şi localizarea telefonului prin GPS pentru a verifica dacă persoanele întoarse din ţări "periculoase" din punct de vedere al focarelor de virus Wuhan respectă perioada de carantinare impusă de autorităţi.

Mai exact, persoanele carantinate vor primi un mesaj text cu un link şi vor trebui să-l acceseze pentru a transmite coordonatele GPS ale telefonului mobil autorităţilor în timpul carantinei de o săptămână.

Măsura este impusă pentru a uşura controalele poliţiei efectuate în scopul verificării respectării condiţiilor de carantină.

Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al ministrului Securităţii Publice, Omer Bar-Lev. Totodată, acesta a mai precizat că persoanele care nu accesează linkul vor fi controlate de poliţie ca şi înainte de impunerea acestei măsuri.

În acelaşi timp, un purtător de cuvânt al autorităţii aeroportului, Ben Gurion, a mai anunţat că de acum înainte numai călătorii - nu şi însoţitorii lor - vor mai putea să intre în terminalul de plecări al Aeroportului Internaţional din Tel Aviv.

Însoţitorii vor trebui să rămână în exterior. În ceea ce priveşte aşteptarea călătorilor, aceasta nu mai este permisă în clădire.

Decizia autorităţilor survine pe fondul creşterii, de la mijlocul lunii iunie, a numărului infectărilor cu virusul Wuhan în Israel.

Potrivit estimărilor oficiale, evoluţia a fost declanşată iniţial de călătorii de peste hotare care au încălcat regulile de carantină, răspândind varianta Delta a virusului Wuhan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor