Israelul a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer pacienţilor vulnerabili

(Getty Images)

Israelul a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva virusului Wuhan pacienţilor cu sistem imunitar slab.

Măsura survine pe fondul creşterii cazurilor de infectare şi răspândire a variantei Delta a noului coronavirus, potrivit AFP.

În ultimele săptămâni, numărul cazurilor de COVID în rândul populaţiei israeliene a început să crească din nou pe fondul răspândirii variantei Delta, ceea ce a făcut ca autorităţile să reimpună măsuri de protecţie suplimentare, cum ar fi purtarea măştii în locuri publice închise.

Peste 400 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, în creştere faţă de cele aproximativ 200 în medie pe zi în urmă cu o săptămână.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că a autorizat administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer "anumitor" persoane al căror sistem imunitar este deosebit de vulnerabil şi în cazul cărora două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru a le proteja împotriva COVID-19.

"Există dovezi din ce în ce mai mari că pacienţii cu sistem imunitar redus nu dezvoltă un nivel satisfăcător de anticorpi după două doze de vaccin, unii ar putea dezvolta aceşti anticorpi după trei doze", a precizat ministerul.

„Având în vedere creşterea numărului de cazuri din ultimele săptămâni şi riscul ridicat pe care îl prezintă pentru pacienţii imunocompromişi cu boli grave, aceştia pot primi acum a treia doză de vaccin”, a precizat sursa citată, publicând o listă a beneficiarilor, printre care figurează cei care au fost supuşi unui transplant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură