Ion Tiriac, cel mai bogat fost sportiv din lume

Ion Ţiriac, om de afaceri
Ion Ţiriac, om de afaceri (Epoch Times România)

World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a recunoscut şi publicat miercuri pe site-ul oficial, worldrecordacademy.com, recordul realizat de Ion Tiriac, considerat drept cel mai bogat fost sportiv de perfomanţă din lume.

Ion Tiriac, în vârstă de 75 ani, om de afaceri şi fost jucător profesionist de tenis, care a practicat şi hocheiul, are o avere estimată la 2 miliarde de dolari, dublu faţă de cea a fostului mare baschetbalist american Michael Jordan, potrivit Celebrity Networth.

Românul a câştigat pe parcursul carierei de tenisman 294 de meciuri la dublu, cucerind 22 de titluri, precum şi 167 de partide la simplu. El a disputat ca jucător două finale de Cupa Davis cu echipa României şi a cucerit medaliile de aur, la simplu şi la dublu, cu ocazia Jocurilor Mondiale Universitare de la Budapesta, din anul 1965.

Ion Tiriac patronează în prezent turneele Mutua Open de la Madrid şi BRD Năstase Tiriac Trophy de la Bucureşti, iar anul trecut a fost inclus în panteonul gloriilor tenisului, "Hall of Fame".