Iohannis: "Voi merge în Piaţă dar nu voi anunţa nici ora, nici măcar ziua"

Şeful statului a anunţat vineri, după discuţiile cu reprezentanţi ai societăţii civile, că va veni în Piaţa Universităţii însă nu va anunţa când, pentru a nu face din asta un eveniment media.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a confirmat, vineri, că le-a promis reprezentanţilor societăţii civile şi ai "străzii" că va merge în Piaţă, la protestatari, informează Agerpres. Şeful statului a ţinut să precizeze că nu va anunţa nici ora, nici ziua, pentru a nu face din asta un eveniment media.

"Am primit multiple invitaţii de a merge în Piaţă şi am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici măcar ziua, pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment media", a declarat Iohannis.

Reamintim că informaţia despre o iminentă vizită a preşedintelui în Piaţă, unde a fost chemat în repetate rânduri de protestatari, a fost anunţată anterior de reprezentanţii societăţii civile care au participat astăzi la discuţii cu şeful statului.

"Multă lume i-a transmis că ar fi bine să vină în Piaţă. Va veni în Piaţă, dar când, nu vom şti nici noi, nici dumneavoastră", a declarat Sorin Ioniţă, reprezentantul Expert Forum.

Totodată, preşedintele a mai anunţat că va convoca o nouă rundă de consultări la începutul săptămânii viitoare, precizând că este posibil ca la sfârşitul săptămânii viitoare să vină deja cu o concluzie pe care să o poată prezenta public.

"Este evident că trebuie să se înţeleagă partidele politice asupra unui program minimal. (...) Eu sunt optimist, voi convoca o nouă rundă de consultări pentru începutul săptămânii viitoare şi e posibil ca, poate deja la sfârşitul săptămânii viitoare, să avem o concluzie cu care pot să vin în faţa publicului", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.