Ioan Andone - Dacă batem Galatasaray la Cluj suntem în primăvara europeană

(Julian Finney / Getty Images)
Epoch Times România
24.10.2012

Antrenorul echipei CFR, Ioan Andone, a declarat că dacă ardelenii vor învinge pe Galatasaray la Cluj-Napoca, atunci campioana României are asigurată calificarea în primăvara europeană.

"Am jucat cu umilinţă, cu suferinţă, lucruri care ne-au caracterizat în ultima vreme. Când vrem, când ne e teamă, ne mobilizăm şi obţinem rezultate mari. Am jucători excepţionali, de mare caracter şi valoare, mai ales pe un altfel de teren", a afirmat Andone după remiza de la Istanbul, 1-1 cu Galatasaray, în Liga Campionilor.

"Ne aşteptam la un meci greu, ştiam calităţile şi defectele lui Galatasaray. Cu mai mult noroc, puteam obţinem cele trei puncte, dacă nu făceam greşeala de la gol. Dacă nu era eliminarea Aguirregaray sigur mai marcam, dar aşa a trebuit să renunţăm la atac. Am avut şansă la alte ocazii ale lui Galatasaray, însă prostia lui Aguirregaray ne putea costa. De când sunt eu nu am mai văzut un meci pe un asemenea teren", a mai spus Andone la Digi Sport.

"În acest condiţii, dacă vom bate pe Galatasaray la Cluj suntem ca şi calificaţi în primăvara europeană, fie că va fi Liga Campionilor sau Europa League", a subliniat Andone, care l-a lăudat pe portarul echipei clujene. "Mario Felgueiras este un portar excepţional, dar toată echipa şi-a făcut datoria", a menţionat Andone.

Legat de soarta sa la cârma formaţiei din Gruia, Andone a precizat: "O să discut miercuri cu conducerea şi vom vedea dacă voi pleca sau nu. Sunt sigur că au variante pentru a mă înlocui, dar nu m-am simţit ameninţat. Am două oferte, dar sunt sub contract cu CFR Cluj".

CFR Cluj a terminat la egalitate cu formaţia turcă Galatasaray Istanbul, 1-1 (1-0), marţi seara, pe stadionul "Ali Sami Yen", într-un meci din cadrul Grupei H a Ligii Campionilor la fotbal. CFR a deschis scorul graţie autogolului semnat de camerunezul Dany Nounkeu (19), cu contribuţia lui Pantelis Kapetanos, Galata egalând spre final, prin Burak Yilmaz (77). CFR a jucat mai mult de o oră în 10 oameni, după eliminarea uruguayanului Aguirregaray (28), şi a scăpat cu bine şi de penalty-ul executat de Felipe Melo şi apărat de Felgueiras (35).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor