Inundaţii severe lovesc China. Sute de oameni, blocaţi de ape în metroul din oraşul Zhengzhou

Inundaţiile din oraşul Zhengzhou omoarâ peste 10 persoane
Inundaţiile din oraşul Zhengzhou omoarâ peste 10 persoane (STR / AFP / Getty Images)

Precipitaţii extrem de abundente au provocat inundaţii masive în oraşul Zhengzhou, din centrul Chinei. Cel puţin 12 persoane au murit, iar apele au inundat reţeaua de metrou, unde sute de persoane au rămas blocate.

Situaţia exactă a victimelor nu este clară încă. Presa, controlată de regimul comunist, a menţionat iniţial o singură victimă şi două persoane dispărute, iar CGTN, ramura externă a postului CCTV - televiziunea centrală a regimului - a anunţat miercuri dimineaţă că 12 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor.

Apele au inundat reţeaua de metrou, unde sute de persoane au rămas blocate în garnituri şi în tuneluri, potrivit relatărilor martorilor şi imaginilor vehiculate pe reţelele de socializare, care înfăţişează oameni stând în apă până la umeri.

Citiți și Două baraje din Mongolia Interioară se prăbuşesc din cauza inundaţiilor [video]

Numeroase străzi din Zhengzhou sunt acum inundate, pe materialele video transmise pe reţelele sociale putând fi observate autovehicule blocate sau duse de ape.

Ploile care au afectat provincia Henan au fost aduse de taifunul In-Fa, care a provocat fenomene meteo severe şi în provinciile Zhejiang şi Fujian.

Provincia Henan a fost afectată de ploi abundente începând de săptămâna trecută. Nivelul apelor afluenţilor fluviilor Galben şi Hai a depăşit nivelurile de alertă. Potrivit CGTN, barajul Guojiaju din apropierea Zhengzhou s-a prăbuşit la ora locală 1:30 a.m -- fiind cel de-al treilea baraj prăbuşit în China în decurs de o săptămână, după ce alte două baraje din Mongolia Interioară au cedat în calea inundaţiilor.

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în ultimele zile din calea apelor.

Pagubele provocate culturilor agricole se ridică la milioane de yuani, agravând consecinţele inundaţiilor de anul trecut, şi ele devastatoare pentru agricultura chineză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe