Gala Premiilor în Sănătate a ajuns la cea de-a treia ediţie

(photos.com)

Gala Premiilor în Sănătate, eveniment organizat tradiţional cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, a ajuns la cea de-a treia ediţie. Participarea candidaţilor la Gala din acest an are loc pe baza nominalizărilor.

Dreptul de a nominaliza candidaţi îl au şefii de subdiviziuni, managerii şi fondatorii instituţiilor din domeniul sănătăţii, fondatori ai asociaţiilor şi membrii lor, pacienţi şi lucrători din sectorul medical. În cazul jurnaliştilor care abordează subiecte din domeniul sănătăţii acest drept revine directorilor sau redactorilor instituţiilor media.

Potrivit Regulamentului Galei, pot fi nominalizate, în funcţie de secţiune, angajaţi din sănătate, manageri din sistem, reprezentanţi ai mediului academic, jurnalişti din sănătate, instituţii publice şi private din sistemul de sănătate, instituţii de învăţămînt, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de studenţi, rezidenţi, medici sau pacienţi etc.

La concurs pot fi prezentate materialele şi activităţile ce cuprind perioada 12 aprilie 2013 – 20 martie 2014, care au produs un efect pozitiv sau au un impact social, care demonstrează merite ale candidatului recunoscute în sistemul de sănătate.

Nominalizările pot fi efectuate doar la una din următoarele 10 secţiuni de concurs: Cea mai bună echipă a medicului de familie; Cea mai bună echipă de asistenţi medicali; Cea mai bună echipă de urgenţă; Cea mai bună echipă/secţie spitalicească; Cea mai bună echipă în promovarea sistemului Asigurării Obligatorii de Asistenţă Medicală (AOAM); Cea mai reuşită activitate în domeniul sănătăţii publice; Cel mai performant management al instituţiei medicale; Performanţă în activitatea didactică; Cel mai activ ONG în domeniul sănătăţii; Jurnalism în sănătate.

Conform Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, la Gala Premiilor în Sănătate nu pot participa câştigătorii ediţiilor anterioare.

Nominalizările pot fi depuse la Secretariatul Juriului, expediate prin poştă sau prezentate la Centrul pentru Informare şi Comunicare în Sănătate, până la 30 martie 2014. Acestea pot fi făcute şi online pe pagina www.pro-sănătate.md. Autonominalizările nu vor fi acceptate.

Gala Premiilor în Sănătate este organizată de Ministerul Sănătăţii, Oficiul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Republica Moldova, Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi Centrul pentru Informare şi Comunicare în Sănătate.