Fotbal: Terry, suspendat patru meciuri şi amendat cu 220.000 lire sterline de Federaţia engleză

Epoch Times România
27.09.2012

Fundaşul lui Chelsea, John Terry, urmărit de Federaţia engleză (FA) într-o afacere în care era acuzat de insulte rasiste la adresa lui Anton Ferdinand, a fost condamnat la o suspendare de patru meciuri şi amendat cu 220.000 lire sterline (277.000 euro), joi, de o comisie independentă a FA.

Federaţia engleză a precizat că împotriva acestei decizii se poate depune recurs în termen de 14 zile.

Pe 13 iulie, un tribunal din Londra l-a exonerat pe John Terry, judecătorul Howard Riddle estimând că nu a avut suficiente elemente pentru a spune că John Terry ar fi vreun rasist.

John Terry (31 ani) a fost acuzat că a proferat insulte cu caracter rasist la adresa jucătorului de culoare al lui QPR, fratele lui Rio Ferdinand, într-un meci din Campionatul Angliei din 23 octombrie 2011.

Această afacere l-a costat pe Terry banderola de căpitan al echipei Angliei şi a antrenat prin ricoşeu demisia selecţionerului Fabio Capello, care nu a fost de acord cu sancţionarea lui Terry.

Pe 23 septembrie, John Terry a anunţat că-şi încheie cariera internaţională după 78 de selecţii.

"Consider că FA, menţinând ancheta împotriva mea, deşi am fost exonerat de tribunal, mi-a întărit decizia în legătură cu retragerea mea din echipa naţională", a declarat Terry.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor