Fotbal: Pique regretă că presa spaniolă îl critică de-abia acum pe Mourinho

Fundaşul central al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, Gerard Piquet. (Claudio Villa / Getty Images)
Epoch Times România
14.01.2013

Gerard Pique, fotbalistul Barcelonei, a regretat luni că presa spaniolă începe să-l critice pe Jose Mourinho de-abia acum, când Real Madrid trece printr-o pasă proastă, fundaşul afirmând că tehnicianului "i s-a trecut totul cu vederea" în sezonul trecut, sub pretextul că formaţia lui câştiga.

"Îmi vine să râd, fiindcă îmi amintesc că atunci când Real câştiga, lui Mourinho i se trecea totul cu vederea", s-a plâns Pique într-o conferinţă de presă, relatează AFP.

Fundaşul s-a lansat într-un rechizitoriu împotriva presei spaniole şi a lui Mourinho: "Vă amintesc că i-a băgat degetul în ochi lui Tito Vilanova, şi câte meciuri de suspendare a luat pentru asta? Zero. Acum, când Mourinho îl atacă pe Iker (Casillas), când a jignit un ziarist (de la Marca, n. red.), e criticat. Mereu însă a fost aşa!".

Antrenorul lui Real este puternic contestat de când rezultatele în campionat lasă de dorit (echipa e pe locul 3, la 18 puncte de Barca), iar el a început o dispută cu Casillas, pe care l-a lăsat pe banca de rezerve la două meciuri consecutive. În altă ordine de idei, Pique a estimat că Barca mai poate progresa, deşi echipa a reuşit un tur de campionat de excepţie.

"Întotdeauna există o marjă de progres. Când am reuşit tripla (sezonul 2008-2009), se spunea că suntem la nivel maxim, dar după doi ani am jucat şi mai bine. (...) În acest sezon, au venit jucători noi, ca Alba. Trebuie deci să încercăm să progresăm. Cred însă că noi am revenit la un nivel foarte bun", a conchis Pique.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor