Fotbal: Mutu, fără secrete, pe site-ul clubului Ajaccio

Atacantul român, Adrian Mutu. (Mario Carlini / Iguana Press / Getty Images)
Epoch Times România
14.09.2012

Atacantul român Adrian Mutu, transferat recent la echipa franceză de fotbal AC Ajaccio, a oferit un interviu site-ului clubului corsican, în care afirmă că Hagi este cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, iar idolul său în afara terenului este Gingis Han.

Mutu s-a descris ca fiind o persoană timidă, instinctivă, determinată, al cărei principal defect este nerăbdarea. Mutu nu ar ierta niciodată trădarea şi se conduce după principiul "Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi".

"România nu este o ţară săracă, în ciuda a ceea ce gândeşte lumea. Există sărăcie, sora mea se ocupă de o asociaţie pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi, dar nu e numai asta. Este o regiune care a evoluat frumos, iar de fiecare dată când mă întorc în ţară observ că lucrurile se schimbă în bine. România este modernă, are medici excelenţi, poporul este primitor, deschis. România este o ţară magnifică", a declarat Mutu.

"Nu mă tem de nimic", afirmă fotbalistul român, care consideră că are doar doi prieteni adevăraţi.

Mutu apreciază sinceritatea, a precizat că Hagi este cel mai bun fotbalist român din toate timpurile - "am crescut cu el" - şi idolul său din afara terenului este Gingis Han. Lui Mutu nu-i place niciunul dintre super-eroi.

În afara fotbalului, lui Adi Mutu îi place să joace baschet, când are timp, şi i-ar fi plăcut să fie poliţist.

Cea mai mare bucurie din carieră sunt titlurile şi trofeele câştigate, visul său de copil fiind acela de a ajunge fotbalist profesionist. Pentru Mutu e important să câştige, contează mai puţin felul în care o face.

Cuvântul preferat al lui Mutu este "dragoste", urăşte "rasismul", dar iubeşte zgomotul produs de valurile mării.

Noul jucător al lui Ajaccio nu are un anume fel de mâncare preferat, dar băutura favorită este "Orezza". În schimb, nu bea niciodată whisky, vodkă sau tequila.

Cartea favorită a lui Mutu este "Alchimistul", de Paulo Coelho, cel mai frumos film după atacantul român este "Gladiator", actorul favorit e Al Pacino, iar trupa favorită e Queen.

Mutu se laudă că ştie să gătească, dar nu ar mânca niciodată carne de capră, şi consideră ochelarii de soare ca fiind indispensabili.

Numărul său norocos este 10, iar dacă ar fi un animal, acesta ar fi tigrul. Lui Mutu îi place să călătorească şi afirmă că familia sa (are trei copii, n. red.) este cel mai important lucru. Mutu a mărturisit că a plâns ultima oară când avea 10 ani şi i-a murit bunicul.

Adrian Mutu, care va împlini 34 de ani pe 8 ianuarie, a mai jucat la Dinamo Bucureşti, Inter Milano, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina şi Cesena. A marcat deja primul gol pentru Ajaccio, într-un meci amical, dar nu a apucat să debuteze oficial pentru formaţia corsicană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor