Fotbal: Mircea Sandu - Guvernul doreşte să se implice în dezvoltarea sportului

Epoch Times România
07.03.2013

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că guvernul doreşte să se implice în dezvoltarea sportului.

După întâlnirea cu Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale, şi cu Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, preşedintele FRF a spus că "Guvernul îşi exprimă, prin doi miniştri, implicarea în dezvoltarea sportului. Am discutat despre o strategie privind promovarea sportul românesc, dar şi despre implicarea în organizarea Campionatului European, ediţia 2020. Dacă România ar fi inclusă în această competiţie, ar fi extrem de important, pentru dezvoltarea infrastructurii".

"Federaţiile şi cluburile trebuie să descopere talentele pentru a le orienta spre sportul de performanţă, gen Hagi, Belodedici, Gabi Szabo, Ilie Năstase, Patzaichin şi aşa mai departe. Toate aceste nume sunt modele pentru atragerea copiilor de a participa la activităţi sportive", a mai spus Mircea Sandu.

Sandu a afirmat că FRF pune absolut totul la dispoziţia partenerilor pentru organizarea Cupei Ministerului Educaţiei Naţionale la fotbal, competiţie aflată la prima ediţie, rezervată şcolarilor.

"Mai sunt alte competiţii pentru tineret. Numai aşa ne vom putea bucura peste ani de zile de noi performanţe ale sportului românesc. Se face un pas foarte important. În 10- 12 ani de zile, sperăm ca sportul să facă iar performanţe", a mai menţionat preşedintele FRF.

Competiţia va debuta cu faza pe localitate(judeţ, prevăzută a se disputa în perioada 11-17 martie. Faza zonală este programata între 21 şi 24 martie, în patru centre: Iaşi, Piteşti, Bucureşti şi Târgu Mureş. În zilele de 3 şi 5 aprilie se va desfăşura, la Centrul de Fotbal al FRF de la Buftea, turneul final, cele doua finale (băieţi şi fete) urmând să aibă loc pe Arena Naţională din Bucureşti la data de 5 aprilie. Cele doua echipe câştigătoare se vor califica la Campionatul Mondial Şcolar de fotbal, programat între 14 şi 22 aprilie în Franţa, la Bordeaux.

La această cupă au fost înscrise 114 echipe de băieţi din 35 de judeţe şi 11 echipe de fete din 8 judeţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor