Fotbal: Derby-ul Dinamo - Rapid, la episodul 107

Epoch Times România
23.10.2012

Derby-ul Dinamo - Rapid şi-a consumat al 107-lea episod de pe prima scenă a fotbalului românesc, conform Comisiei de Statistică a Federaţiei Române de Fotbal.

Din cele 107 meciuri, Dinamo a obţinut a 47-a victorie. A fost pentru a 11-a oară când Dinamo a învins cu scorul de 2-1. Pancu a înscris pentru a patra oară în poarta lui Dinamo, iar Alexe pentru a doua şi a treia oară în cea a Rapidului.

În această etapă s-a desfăşurat primul joc de Liga I Dinamo - Rapid sau Rapid - Dinamo găzduit de Arena Naţională.

Peste 11 ani au trecut de la ultima victorie a FC Braşov în Giuleşti (1-3 în ziua la 07.04.2001).

De la ultimul succes al echipei Gloria Bistriţa pe terenul celor de la Dinamo Bucureşti s-au scurs cinci ani (la 01.09.2007 a fost 0-1), acesta fiind al 10-lea triumf bistriţean în faţa grupării alb-roşii.

Sorin Cîrţu a debutat pe banca FC Brasov, egalându-l astfel pe Florin Halagian în fruntea ierarhiei tehnicienilor care au condus cele mai multe echipe de prim eşalon. Gruparea de sub Tâmpa este a 12-a pentru oltean, după Universitatea Craiova, Electroputere, Rapid, Oţelul, FC Argeş, Poli Timişoara, FC Naţional, Dacia Mioveni, Pandurii, CFR Cluj şi Steaua.

Prima victorie ca antrenor în Liga I pentru Viorel Tănase, la Oţelul Galaţi.

Cifre rotunde pentru Andrei Cristea (Dinamo Bucureşti) - aflat la meciul 200 în Liga I, Didi ( Oţelul Galaţi) şi Cristian Ionescu (FC Braşov) - ambii 100, şi Trtovac (Gaz Metan Mediaş) - 50. De menţionat că brazilianul Didi a devenit al 29-lea străin care a atins "suta", iar Cristian Ionescu a înscris cu prilejul "sutei" sale de meciuri.

Debut pentru doi portari, unul autohton, altul străin: Buzbuchi (Viitorul Constanţa) şi croatul Loncaric (Gaz Metan Mediaş).

Liderul la zi al golgheterilor, Marius Niculae (FC Vaslui), a marcat pentru a 90-a oară în Liga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor