Fotbal: Chiricheş (Steaua) - Prin atitudine, prin forţa echipei, sperăm să câştigăm jocul cu Stuttgart

Epoch Times România
21.11.2012

Fundaşul Vlad Chiricheş (Steaua) a declarat înaintea confruntării cu VfB Suttgart, programată joi în grupa E a Europa League, că prin atitudine şi forţa colectivă se poate obţine victoria împotriva echipei germane, aflată în reviriment de formă.

"Rezultatele lor spun că traversează o perioadă bună. Prin atitudine, prin forţa echipei, sperăm să câştigăm acest joc. La meciurile din Europa League întâlneşti echipe mai valoroase decât în campionatul intern şi, probabil, concentrarea e mai mare", a declarat Chiricheş în conferinţa oficială de presă de miercuri.

În meciul cu Molde, Chiricheş a reuşit un gol spectaculos din foarfecă, dar a subliniat că nu se pregăteşte special pentru asemenea execuţii la antrenamente. "Eu la fiecare meci mă pregătesc să ajut apărarea, să ajut echipa să nu primească gol. Dacă se întâmplă şi evenimente de genul acela e foarte bine, dar nu mă pregătesc pentru lucruri de genul acesta".

Tribunele vor fi din nou pline pe Arena Naţională la un meci al Stelei şi Chiricheş se aşteaptă la o atmosferă de zile mari. "Suntem foarte fericiţi, mândri că avem aceste rezultate şi facem fericiţi atâţia suporteri şi e o atmosferă extraordinară".

Absenţa din apărare a lui Georgievski este o pierdere grea pentru Steaua, dar Chiricheş este convins că antrenorul va găsi soluţii. "Daniel e un jucător valoros şi ne ajută foarte mult, dar trebuie să ne descurcăm şi fără el. Mi se potriveşte orice sistem gândit de Mister pentru joc. Jucătorii inteligenţi se acomodează foarte repede".

Ca de obicei la meciurile din cupele europene, anumiţi jucători se află sub observaţia cluburilor europene, dar Chiricheş susţine că steliştii au trecut de etapa asta şi nu au emoţii suplimentare. "Ne-am obişnuit cu meciurile din Europa League, cu meciurile de la echipa naţională, unde vin foarte mulţi oameni să ne vadă şi nu ne mai gândim la lucrul acesta. Am trecut de pasul ăsta".

Meciul Steaua Bucureşti - VfB Stuttgart se dispută joi pe Arena Naţională (ora 22,05), în grupa E a Europa League.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor