Fotbal: Campionatul Olandei - Ajax a câştigat clar derby-ul cu Feyenoord

(Dean Mouhtaropoulos / Getty Images)
Epoch Times România
21.01.2013

Ajax Amsterdam, adversara Stelei în şaisprezecimile de finală ale Europa League, a învins cu un scor de forfait, 3-0, pe Feyenoord Rotterdam, duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 19-a a campionatului de fotbal al Olandei.

Tânărul atacant danez Viktor Fischer a marcat două goluri pentru Ajax, într-un meci care a fost marcat pe final de probleme la acoperişul stadionului (ArenaA), care a cedat sub greutatea zăpezii adunate. Zăpada căzută pe teren i-a determinat pe antrenorii şi pe jucătorii de pe banca de rezerve să se adăpostească pentru a evita o posibilă tragedie.

"Lăncierii" au deschis scorul în min. 7 al partidei, când danezul Christian Eriksen l-a angajat pe conaţionalul său Fischer, acesta a scăpat de marcaj şi l-a învins pe portarul Erwin Mulder. Ajax s-a desprins cu cinci minute înainte de pauză, când Fischer (18 ani) a sancţionat lentoarea apărării lui Feyenoord, a interceptat o pasă a lui Joris Mathijsen şi a marcat din unghi. Siem De Jong a marcat ultimul gol al întâlnirii, în min. 62, cu un şut de la 20 de metri, din lovitură liberă, care l-a surprins pe Mulder.

"Eficienţa noastră a fost principalul atu în obţinerea victoriei, dar am fost destul de neglijenţi în privinţa posesiei, în ciuda spaţiilor de care am beneficiat", a declarat managerul lui Ajax, Frank de Boer.

Feyenoord a avut şansa să marcheze golul de onoare, dar Lex Immers a ratat un penalty în min. 63, după o fază la care fundaşul Ricardo van Rhijn a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben.

"Într-un astfel de meci nu îţi poţi permite să faci greşelile pe care le-am comis noi", a precizat managerul lui Feyenoord, Ronald Koeman. "Scorul de 3-0 e un pic prea drastic, având în vedere că am avut şi noi momente bune, am ratat şi un penalty", a mai spus Koeman.

Ajax a aliniat echipa: Kenneth Vermeer - Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind - Lasse Schone (Joël Veltman, 68), Christian Poulsen, Christian Eriksen - Derk Boerrigter (Eyong Enoh, 77), Siem de Jong, Viktor Fischer (Ryan Babel, 60).

Rezultate:

Duminică

Roda JC Kerkrade - NEC Nijmegen 2-0

Au marcat: Sanharib Malki 1, Mikolaj Lebedynski 68.

Willem II Tilburg - ADO Den Haag 1-1

Au marcat: Hans Mulder 79, respectiv Kevin Jansen 20.

Ajax Amsterdam - Feyenoord 3-0

Au marcat: Viktor Fischer 7,40, Christian Eriksen 62.

Cartonaş roşu: Ricardo van Rhijn (Ajax, 64).

Lex Immers (Feyenoord) a ratat un penalty în min. 65.

Groningen - Utrecht 0-2

Au marcat: Alexander Gerndt 55 - penalty, Mike van der Hoorn 65.

Sâmbătă

AZ Alkmaar - Vitesse Arnhem 4-1

Au marcat: Jozy Altidore 55,64,77, Roy Beerens 62, respectiv Gael Kakuta 83.

Twente Enschede - RKC Waalwijk 0-0

NAC Breda - VVV-Venlo 1-0

A marcat: Eric Botteghin 90+1.

Yuki Otsu (Venlo) a irosit un penalty în min. 14.

Heerenveen - Heracles Almelo 0-1

A marcat: Everton 1.

Vineri

PSV Eindhoven - PEC Zwolle 1-3

Au marcatd Tim Matavz 42, respectiv Fred Benson 25,54, Wiljan Pluim 63.

Cartonaş roşu: Erik Pieters (PSV, 67).

În clasament, pe primul loc se află Twente Enschede, 41 puncte, urmată de PSV Eindhoven, 40 p, Ajax Amsterdam, 40 p, Feyenoord, 37 p, Vitesse Arnhem, 35 p, Utrecht, 33 p, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor