Fotbal: Antrenorul lui Chelsea îşi compară jucătorii cu nişte ouă, iar echipa cu o omletă

Jose Mourinho, antrenorul formaţiei engleze de fotbal Chelsea Londra.
Jose Mourinho, antrenorul formaţiei engleze de fotbal Chelsea Londra. (GLYN KIRK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.09.2013

Jose Mourinho, antrenorul formaţiei engleze de fotbal Chelsea Londra, s-a lansat marţi, cu ocazia unei conferinţe de presă, într-o tiradă umoristică în cursul căreia şi-a comparat jucătorii cu nişte ouă, iar echipa sa cu o omletă.

"La supermarket se găsesc ouă de categoriile 1, 2 şi 3. Unele sunt mai scumpe decât altele, iar unele fac omlete mai bune. Când ouăle de categoria 1 sunt la Waitrose (o reţea de distribuţie) şi nu poţi ajunge la ele, atunci este o problemă", a declarat Mourinho, înaintea partide pe care Chelsea o va disputa pe teren propriu cu FC Basel, în cadrul Grupei E a Ligii Campionilor, din care face parte şi campioana României, Steaua Bucureşti.

Conducătorii clubului Chelsea, proprietatea miliardarului rus Roman Abramovici, i-au trasat drept obiectiv principal tehnicianului lusitan să reconstruiască un grup sportiv din care fac parte în prezent numeroşi jucători tineri, cu mare potenţial, dar fără experienţă.

Rugat să detalieze reţeta sa, Mourinho a precizat că are la dispoziţie "ouă tinere minunate, ce au nevoie de o mamă care să le îngrijească, să le ţină de cald în timpul iernii şi să le facă să progreseze". "Iar într-o zi vine momentul în care vremea se face frumoasă şi soarele străluceşte, iar tu spargi ouăle, iar ele sunt gata să avanseze în viaţă până la cel mai înalt nivel", a adăugat lusitanul.

Jose Mourinho a condus ultima oară Chelsea într-un meci din cupele europene pe Stamford Brige exact în urmă cu şase ani. Remizat înregistrată în faţa norvegienilor de la Rosenborg, pe 18 septembrie 2007, i-a precipitat de altfel plecarea de la gruparea londoneză, la finele primului său mandat de trei ani.

Portughezul nu a pierdut niciunul dintre primele 10 sale partide din Liga Campionilor, iar Chelsea este neînvinsă pe teren propriu în cupele europene de la jocul cu Manchester United, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, disputat în 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor