Facebook devine Meta, pentru a marca noul proiect al lui Mark Zuckerberg - crearea unei lumi virtuale

Matrix
 
Matrix  

Facebook şi-a schimbat numele în „Meta” pentru a sublinia o evoluţie de la poziţia de gigant al reţelelor sociale către dezvoltarea unui „metavers”, o lume digitală care ar putea fi următoarea generaţie a internetului.

CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, îşi imaginează metaversul ca pe un spaţiu virtual care foloseşte instrumente digitale pentru a oferi oamenilor un sentiment de prezenţă fizică.

„De acum înainte, vom fi mai întâi metavers, nu Facebook”, a declarat Mark Zuckerberg, joi.

La o săptămână după ce a anunţat schimbarea, Zuckerberg a făcut anunţul, joi, într-un discurs la Facebook Connect, conferinţa anuală internă a companiei. Zuckerberg, în vârstă de 37 de ani, şi-a petrecut o mare parte din ultimul an vorbind despre această schimbare. El a menţionat că se aşteaptă ca oamenii să considere, în viitor, Facebook drept compania care a creat acest „metavers” şi nu doar reţeaua socială.

Zuckerberg descrie metaversul, pe care îl vede ca următoarea generaţie a internetului, ca un mediu virtual care le va permite oamenilor să fie prezenţi unul cu altul în spaţiile digitale.

„În metavers, veţi putea să vă petreceţi timpul, să vă jucaţi cu prietenii, să lucraţi, să creaţi şi multe altele”. „Practic, vei putea face tot ce poţi pe internet astăzi, precum şi unele lucruri care nu au sens pe internet astăzi, cum ar fi dansul.”

În discursul său, Zuckerberg a descris, de asemenea, evoluţiile privind Horizon Homes, o aplicaţie menită să ofere utilizatorilor un spaţiu digital acasă, unde îşi pot stoca bunurile digitale, pot petrece timpul cu avatarurile prietenilor lor şi se pot teleporta în alte spaţii şi lumi.