Europarlamentar: PSD condamnă Moldova la sărăcie. A alocat bani pentru doar 200 de metri din Autostrada Unirii!

Deputatul european Siegfried Mureşan a atras atenţia că, fără Autostrada Unirii, Moldova rămâne izolată economic de restul ţării, însă Guvernul PSD-ALDE a ignorat acest lucru în bugetul de stat.
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan s-a arătat revoltat, pe Facebook, că Guvernul a alocat bani, în bugetul de stat pus în dezbatere public, pentru doar 200 de metri din Autostrada Unirii.

"Acum o săptămână, toţi pesediştii învârteau Hora Unirii; astăzi, Guvernul PSD condamnă Moldova la sărăcie. Bugetul de stat publicat de PSD cuprinde bani pentru doar 200 de metri din Autostrada Unirii!!! Cu 200m pe an, autostrada ar fi gata în 1.500 de ani! Fără autostradă, Moldova rămâne izolată economic de restul ţării", a declarat Siegfried Mureşan.

Deputatul european a subliniat că, fără autostradă care se transporte rapid mărfurile spre vest, Moldova va fi în continuare ocolită de marii investitori.

"Spuneam acum o săptămână că, pentru a înfăptui şi unirea economică a Moldovei de restul ţării, Guvernul trebuie să aibă ca prioritate construcţia acestei autostrăzi. Guvernul PSD nu vrea acest lucru! PSD vrea o Moldova săracă şi dependentă de politicieni. Orice parlamentar care va vota acest buget va vota pentru o Moldova săracă", a afirmat Siegfried Mureşan.