Din curiozităţile lui Daniel Ghiţă: Domnule Cîţu, ce semnifică pentru dumnevoastră piesele “Money” şi “Dark side of de Moon”

Daniel Ghiţă
Daniel Ghiţă (Facebook / thesavagesamurai)

Deputatul PSD Daniel Ghiţă, fost luptător de K1, i-a adresat premierului Florin Cîţu nu mai puţin de 13 întrebări şi a solicitat un răspuns scris şi oral din partea acestuia. Mai exact, premierul a fost întrebat, printre altele, ce semnificaţie au pentru el piesele “Money” şi “Dark side of de Moon” ale formaţiei Pink Floyd, dacă a căzut examenul de treaptă la Liceul Energetic din Râmnicu-Vâlcea şi a trebuit să se înscrie la şcoala profesională de pe lângă acest liceu sau dacă, în timpul regimului comunist, s-a “dedulcit cu deliciile şi privilegiile ciumei roşii”.

Social-democratul, filmat în luna aprilie în timp ce dormea în Parlament, a invocat prevederile art. 112 alineatul 1 din Constituţia României şi ale art. 202 din Regulamentul Camerei Deputaţilor pentru a-i pune lui Cîţu cele 13 întrebări, adăugând că opinia publică prezintă un interes deosebit pentru biografia acestuia.

În continuare vă prezentăm întrebările:

​1. Dacă tatăl dvs. a fost angajat şofer la Comitetul Judeţean Vâlcea al Partidului Comunist Român, unde a activat inclusiv pe un microbuz de lux destinat înaltei nomenclaturi comuniste locale şi centrale, iar ulterior a fost promovat în cadrul cooperaţiei socialiste?

​2. Dacă este adevărat că mama şi bunicul dvs. au fost cercetaţi şi condamnaţi pentru infracţiuni în dauna avutului public?

​3. Cum explicaţi că familia dvs. a fost pusă în posesie cu suprafaţa de 75 de hectare de pădure în staţiunea montană Voineasa, din care deţineţi o cotă de 1/2, conform declaraţiei dvs. de avere, în condiţiile în care strămoşii dvs. au deţinut terenuri şi păduri în alte localităţi, respectiv în Goleşti şi în Voineşiţa? Dacă această suprafaţă de pădure a făcut parte din domeniul public al statului şi este amplasată la baza pârtiei de schi Transalpina Sky Resort?

​4. Dacă Primăria comunei Voineasa şi Direcţia Silvică Vâlcea s-au opus atribuirii suprafeţei de 75 de hectare de pădure în localitatea Voineasa?

5. Dacă aţi avut şi aveţi şi actualmente litigii judiciare cu Regia Naţională a Pădurilor-ROMSILVA şi cu Ministerul Finanţelor Publice referitor la atribuirea suprafeţei de 75 hectare de pădure în localitatea Voineasa?

​6. Dacă cea mai mare parte a pădurii pe care o deţineţi la Voineasa a fost tăiată de firma austriacă Schweighofer? Ce sumă de bani aţi câştigat de la această firmă? Dacă au fost respectate prevederile legale privind tăierea materialului lemnos pe suprafeţele forestiere private? Dacă aţi fost favorizat de Garda Forestieră Râmnicu-Vâlcea, care are arie de competenţă în judeţele Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi şi este condusă de inspectorul-şef Gheorghe Poenaru, fratele unui coleg al dvs. de şcoală?

​7. Dacă familia dvs. a obţinut terenuri şi păduri şi în staţiunea montană Olăneşti?

​8. Dacă aţi căzut examenul de treaptă la Liceul Energetic din Râmnicu-Vâlcea şi a trebuit să vă înscrieţi la şcoala profesională de pe lângă acest liceu? În ce temei şi pe ce procedură legală aţi fost înscris ulterior în clasa a XI-a a Liceului Energetic din Râmnicu Vâlcea?

​9. Dacă aţi căzut, doi ani consecutivi, examenul de admitere la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti?

​10. Care au fost costurile totale al cursurilor urmate la Colegiul Grinnel din Iowa, Statele Unite ale Americii, cine le-a suportat şi care a fost provenienţa banilor? Cum aţi echivalat diploma de absolvire a unui colegiu cu o diplomă de absolvire a unei universităţi?

​11. Dacă în octombrie 2008 aţi fost implicat, împreună cu prietenul dvs. Lucian Isar, actualmente consilierul dvs. pe probleme economico-financiare, într-un atac speculativ asupra monedei naţionale, prin care s-a urmărit atingerea unui curs valutar de 4 lei/1 euro? Ce sumă de bani aţi câştigat în urma acestei operaţiuni speculative? Dacă în urma acestui atac au crescut foarte mult dobânzile la creditele în lei, fapt ce i-a adus pe mulţi debitori în situaţia de a nu-şi mai putea achita datoriile la bănci? Dacă rezerva valutară a Băncii Naţionale a României a scăzut atunci cu peste un miliard de euro, pe parcursul unei singure luni? Pentru ce motive aţi fost dat afară ulterior de la ING Bank?

​12. Dacă în timpul regimului comunist v-aţi dedulcit cu deliciile şi privilegiile „ciumei roşii”?

​13. Care este pentru dvs. semnificaţia pieselor “Money” şi “Dark side of de Moon” ale celebrei formaţii de rock progresiv Pink Floyd?

Totodată, fostul luptător de K1 i-a solicitat premierului Cîţu “răspuns scris şi oral”.