Departamentul de Justiţie din SUA declară legală impunerea obligativităţii vaccinurilor

Vaccin anti-Covid-19
Vaccin anti-Covid-19 (msmps.gov.md)

Departamentul de Justiţie din SUA a concluzionat într-un articol de opinie că legea federală nu interzice agenţiilor publice şi întreprinderilor private să ceară vaccinarea obligatorie anti COVID-19.

Departamentul pentru Afaceri al Veteranilor din SUA - California şi New York - a declarat, luni, că va cere ca unii dintre lucrătorii lor guvernamentali să se vaccineze sau să fie testaţi săptămânal. Veterans Affairs a devenit prima agenţie federală care a impus vaccinul.

Biroul de consiliere juridică al Departamentului de Justiţie a scris luni (pdf) că, deoarece accesul la vaccinurile COVID-19 este uzual, „numeroase instituţii de învăţământ, angajatori şi alte entităţi din Statele Unite” au declarat că vor cere ca vaccinarea împotriva virusului Wuhan a unor membri ai personalului să fie o condiţie de angajare, participare, beneficiu, serviciu sau relaţie.

„De exemplu, anumite şcoli vor solicita vaccinarea pentru ca elevii să participe la curs personal, iar anumiţi angajatori vor solicita vaccinarea ca o condiţie de angajare”, a adăugat acesta.

Declaraţia Departamentului de Justiţie lasă calea deschisă altor agenţii federale care doresc să impună vaccinurile COVID-19 ca o cerinţă pentru angajaţi.

Rutgers a devenit prima universitate care a impus vaccinul obligatoriu atât pentru angajaţi, cât şi pentru studenţi la începutul acestui an. Săptămâna trecută, Carnegie Hall din Manhattan a anunţat că va solicita membrilor audienţei, personalului şi artiştilor interpreţi să furnizeze dovada vaccinării înainte de a intra în clădire.

Secretarul de presă al Casei Albe Jen Psaki, care a dat declaraţii contradictorii cu privire la sprijinul acordat de administraţie pentru paşapoartele de imunitate, a declarat reporterilor, săptămâna trecută, că administraţia nu cere oficialilor să fie vaccinaţi.

"Nu, nu l-am făcut obligatoriu", a răspuns Psaki unui reporter care a întrebat dacă într-adevăr Casa Albă a impus obligativitatea vaccinării anti COVID-19.

Între timp, unele state conduse de republicani au adoptat legi care interzic utilizarea paşapoartelor de imunitate în agenţiile şi birourile guvernamentale. Florida a făcut un pas mai departe în luna mai, după ce guvernatorul republican Ron De Santis a semnat o lege care interzice tuturor întreprinderilor private să folosească paşapoarte de imunitate în stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe