Decizie cu implicaţii majore a CJUE. Hotărârea ar putea-o ajuta pe Camelia Bogdan să revină în magistratură

Camelia Bogdan
Camelia Bogdan (Epoch Times)

Camelia Bogdan, judecătoarea exclusă din magistratură după ce l-a condamant la închisoare pe mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, salută decizia prin care Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că judecătorii naţionali pot lăsa neaplicate, fără riscul de a fi anchetaţi disciplinar, deciziile Curţilor Constituţionale, care contravin dreptului Uniunii Europene şi prin care interesele financiare ale UE sunt lăsate neapărate.

Totodată, cu ocazia pronunţării acestei decizii, Camelia Bogdan anunţă că va cere redeschiderea recursului împotriva celei de-a doua decizii de excludere a sa din magistratură.

"Sunt onorată că am putut contribui la apărarea independenţei sistemului judiciar din România. Precizez că independenţa sistemului judiciar reprezintă premisa unui Stat de drept şi prin decizia de astăzi, CJUE a menţionat că nu este loc de arbitrariu în materie.

Voi cere redeschiderea recursului împotriva celei de-a doua decizii de excludere din magistratură, corolar aplicării principiului continuităţii în lumina exigenţelor CEDO într-o cauză în care am descris cea mai periculoasă tipologie de spălare a banilor: spălarea prin justiţie, justificând de ce justiţia nu poate fi transformată de infractori într-o maşină de spălat bani", a declarat Camelia Bogdan, pentru Epoch Times.

Camelia Bogdan apare la CY în această speţă.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne