Criza imobiliară din China se adânceşte. Moody's retrage ratinguri de credit

Clădiri goale într-unul din oraşele fantomă, complet nelocuite, din China
Clădiri goale într-unul din oraşele fantomă, complet nelocuite, din China (Youtube - screenshot)
Epoch Times România
25.02.2024

Criza imobiliară din China s-a adâncit, iar Moody's a retras o serie de ratinguri de credit de la companii cheie, relatează The Telegraph.

Agenţia de rating de credit a emis, vineri, retrageri bruşte pentru 11 întreprinderi chineze, ceea ce reprezintă o lovitură pentru eforturile Beijingului de a revigora soarta celei de-a doua mari economii mondiale.

Moody's a retras punctajele a 10 dezvoltatori chinezi, printre care Logan Group, Ronshine China şi Zhenro Properties Group, spunând că decizia se datorează unor "motive de afaceri".

Anterior, Moody's a retras ratingul Baa3 - la un pas de teritoriul junk - unuia dintre cei mai mari administratori de datorii neperformante din ţară, China Great Wall Asset Management.

Acţiunea bruscă vine după ce, în decembrie, Moody's a redus la negativă perspectiva pentru obligaţiunile suverane chineze.

China s-a confruntat cu o recesiune economică post-pandemică, care a dus la scăderea semnificativă a investiţiilor imobiliare în întreaga ţară şi a încetinit creşterea economică.

Unul dintre cei mai mari constructori de locuinţe din China, Evergrande, s-a prăbuşit în 2021, ceea ce a speriat întreaga piaţă. Totodată, şi alţi dezvoltatori au dat faliment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor