Criminalul Turnagiu, cel care a incendiat o fată de 17 ani, a murit

Ion Turnagiu
Ion Turnagiu (Facebook - Ion Turnagiu)

Ion Turnagiu, cel care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinţi la un an după ce a fost eliberat din închisoare, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, transmite Mediafax. Cu o săptămână în urmă, Turnagiu a fost găsit de către poliţişti spânzurat în celula sa cu un tricou de gratiile ferestrei.

Agenţii de poliţie l-au resuscitat până la sosirea echipajelor de salvare, care l-au transferat ulterior la spital, unde a fost intubat şi internat la secţia de terapie intensivă. Luni noapte a încetat din viaţă.

„Colegii de la ambulanţă l-au găsit acolo în stop. L-au resuscitat minute în şir. Cordul s-a resuscitat, dar a rămas hipoxia cerebrală gravă. A fost adus la noi la spital în comă gradul IV. Deci, teoretic, fără şanse. Cu tot tratamentul specific, starea sa s-a agravat permanent. A apărut febra de tip central, adică acea febră care duce până la 40 grade şi nu coboară de niciun fel şi care este un semn că creierul nu mai lucrează”, a declarat, pentru Mediafax, Radu Iman, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.

Reamintim că Ion Turnagiu a fost eliberat condiţionat după ce a ispăşit 25 de ani din pedeapsa pe viaţă, primită pentru uciderea a cinci persoane, printre care o gravidă în 7 luni. La numai un an după ce a fost pus în libertate, el a incendiat o tânără în vârstă de 17 ani.

Fata depusese plângere pentru viol şi agresiune împotriva lui Turnagiu, iar bărbatul a vrut să se răzbune. Aşa că a aruncat benzină peste tânără şi i-a dat foc. Detalii aici.