Comuniştii din Republica Moldova protestează: Cerem alegeri anticipate

Membri şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova au ieşit astăzi, 14 martie, la proteste în faţa Palatului Republicii şi a reşedinţei prezindeţiale, cerând demiterea actualei guvernări şi organizarea alegerilor anticipate.

Deşi s-a anunţat că vor ieşi circa 2 mii de persoane, la protest s-au adunat doar câteva sute de oameni, informează moldova.org.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susţine că doar anticipatele pot salva la moment Republica Moldova. În discursul său rostit în rusă, acesta a vorbit despre "bandiţii de la guvernare" şi starea de criză în care se află ţara.

„Aşa nu se mai poate de trăit, nici măcar de supravieţuit. Înafară că sunt bandiţi, guvernanţii sunt şi nişte proşti. Acest Guvern este pentru corupţie, pentru hoţie, pentru criminalitate. Vor putea ei timp de o lună să devină mai buni, mai curaţi, să se întoarcă cu gândul la popor? Nu. (...)Eu vă chem pe toţi să luptăm pentru alegeri”, a declarat acesta.

Totodată, protestatarii au cerut şi întoarcerea în câmpul legal a simbolurilor comuniste, secera şi ciocanul.

Potrivit lui Vladimir Voronin, astfel de proteste urmează să fie organizate în mai multe localităţi din ţară. " Noi o să mergem până la urmă. Actuala guvernarea nu este în stare să conducă ţara", a adăugat el.

Menţionăm că Partidul Comuniştilor protestează de câteva zile consecutiv, cerând organizarea alegerilor anticipate. Ei anunţat că nu vor participa la consultările cu şeful statului privind formarea unui nou guvern. Ieri, deputaţii PCRM au iniţiat şi un proiect de lege privind demiterea preşedintelui parlamentului Marian Lupu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe