Claudiu Târziu anunţă "surprize" la negocierile de la Cotroceni

Claudiu Tarziu
Claudiu Tarziu (Epoch Times România)

Co-preşedintele AUR Claudiu Târziu a susţinut luni, înainte de consultările cu preşedintele Iohannis de la Cotroceni, că reprezentanţii formaţiunii sale ”au câteva surprize” pentru discuţiile ce vor fi purtate cu şeful statului.

Târziu a subliniat că va da detalii după întâlnire, dar a insistat asupra faptului că va rămâne în opoziţie, relatează Realitatea.net. Despre discuţiile avute de George Simion cu lideri din PSD, Târziu a precizat că astfel de discuţii sunt absolut normale în condiţiile în care AUR va avea 47 de parlamentari.

”Avem câteva surprize pe care le păstrăm ca atare. Vorbim după consultări. E mai frumos când mergi la Preşedinte să păstrezi ce ai de spus pentru dânsul, nu să afle de la televiziuni.

Cei care ne-au votat ştiu deja cu ce gânduri ne ducem la Cotroceni şi cam care poate să fie oferta noastră pentru că noi nu ne schimbăm discursul astăzi faţă de cel pe care l-am avut în campania electorală. Nu dorim să facem alianţă la guvernare cu niciunul din partidele din actualul sistem, nici cu PSD, nici nu PNL, USR-PLUS sau UDMR”, a declarat Târziu, fiind întrebat cu ce propuneri se vor duce la Cotroceni.

Co-preşedintele AUR a mai declarat că politica înseamnă discuţii şi că întâlnirea lui George Simion cu Marcel Ciolacu şi Vasile Dîncu este normală în condiţiile în care partidul ”va fi o forţă” în viitorul Parlament. Totodată, Târziu a precizat că discuţii au existat şi cu membri din PNL.

”Întâlnirea nu legitimează decât o atitudine de bun-simţ. E normal, dacă te invită cineva la o discuţie, să îi dai curs. De asta facem politică. Noi nu schimbăm ce am promis electoratului. Am promis că nu vom face nicio alianţă de guvernare şi că vom face o opoziţie constructivă. Vom susţine sau nu proiectele de lege în funcţie de cum vor corespunde filtrului valorilor naţionale.

Discuţiile politice pot să aibă loc. Suntem oameni civilizaţi, deschişi la dialog, nu suntem nişte sălbatici din păduri. Ne-au invitat şi unii lideri liberali, avem discuţii cu toată lumea.

Acest episod (întâlnirea lui George Simion cu lideri PSD - n-red) se încadrează într-o normalitate. Da, dacă cineva ne invită la o discuţie, nu spunem nu pentru că nu ştim ce propunere are omul respectiv.

Am avut discuţii cu unii lideri fruntaşi liberali, care ne privesc ca pe o forţă în viitorul parlament cu care trebuie să stea de vorbă. Vom avea 47 de parlamentari, o pondere destul de importantă care nu poate fi neglijată. Dincolo de neglijarea parlamentarilor în sine, nu poţi ignora electoratul care stă în spatele lor.

Discuţiile cu liberalii au avut loc zilele trecute. Nu au fost oficiale, ci, dacă vreţi, de tatonare. Nu implică nimic, niciun fel de decizie. Suntem deschişi în continuare la dialog cu orice forţă politică dacă se face pe baze corecte şi urmăreşte interesele românilor”, a concluzionat Târziu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne