Cîţu confirmă revocarea lui Nazare. Preia chiar el frâiele Ministerului de Finanţe

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook / florinVcitu)

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor Publice a avut loc ca urmare a faptului că instituţia pe care o conducea acesta a întârziat cel mai mult cu implementarea proiectelor. În plus, Cîţu a mai afirmat că i-a propus şefului statului ca el să preia interimatul Ministerului Finanţelor.

“După o discuţie cu membrii coaliţiei, marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta ne-a informat că nu doreşte să îşi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a dnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. De asemenea, am trimis şi propunerea pentru ministru interimar, ca acela să fiu eu. [...] În ceea ce priveşte motivele, am făcut o evaluare la şase luni. Sunt mai multe lucruri, dar pe scurt, cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Sănătăţii (sic!)”, a precizat Cîţu.

Întrebat care sunt motivele din spatele demiterii lui Nazare şi dacă există o listă cu alţi miniştri care ar putea fi revocaţi în următoarea perioadă, premierul a spus următoarele:

“Decizia am luat-o după o analiză pe care am făcut-o la şase lui de zile. Azi vorbim despre Ministerul Sănătăţii, nu există alte discuţii. Fac analiza pe fiecare minister în parte în fiecare zi. Ministerul Finanţelor, astăzi, scuze. Dar ceea ce am spus este că avem proiecte întârziate la Ministerul Finanţelor, proiecte care sunt importante pentru a atrage fonduri europene şi pentru eliminarea evaziunii fiscale”.

Premierul a mai transmis că miza revocării lui Nazare este o “guvernare bună” şi în “interesul cetăţenilor”, precum şi “eliminarea evaziunii fiscale şi atragerea de fonduri europene”.

“Pe mine mă interesează ca acest Guvern să aibă performanţă”, a adăugat liderul PNL.

De asemenea, premierul l-a contrazis pe Ludovic Orban, contracandidatul său în cursa pentru şefia PNL, că nu l-ar fi informat în legătură cu înlăturarea lui Nazare:

“În cursul zilei de marţi, am informat toţi liderii coaliţiei de decizia mea de a-i cere dnului ministru Nazare demisia. În această dimineaţă, am avut încă o discuţie referitor la decizia dnului Nazare de a nu-şi demisia şi de a prefera să fie revocat şi am mers mai departe”.

Întrebat în legătură cu propunerea trimisă preşedintelui Iohannis în privinţa portofoliului Ministerului Finanţelor, Cîţu a declarat că nu există nicio propunere în afară de propria-i persoană:

“Eu sunt interimar, propunerea pentru interimar. Îmi cer scuze dacă nu am fost foarte clar. În propunerea de revocare, am propus să preiau ca interimar portofoliul Ministerului Finanţelor.”.

In plus, premierul a evitat să ofere un răspuns clar la întrebarea dacă deputatul PNL de Gorj Dan Vîlceanu este o variantă pentru un viitor ministru al Finantelor:

“În acest moment nu avem nicio propunere pentru ministru al Finanţelor. Mă voi asigura că toate proiectele întârziate vor fi repornite şi vom corecta imediat câteva dintre greşeli”.

Va invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne