Cioloş: Se întâmplă ceva minunat în acest weekend, la Guvern. O efervescenţă de creativitate şi entuziasm

Energia, competenţele şi pasiunea tinerilor profesionişti în IT care muncesc susţinut acum, la Palatul Victoria, sunt dovada că România se poate moderniza şi că, odată ce statul îşi arată deschiderea, se pot mobiliza cele mai valoroase resurse, este de părere premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

O echipă de tineri profesionişti în IT, bursieri şi voluntari GovITHub, lucrează full time până duminică seară pentru a veni cu soluţii moderne în sprijinul cetăţenilor şi administraţiei, a scris sâmbătă, pe contul său de Facebook, premierul Dacian Cioloş, care le-a cerut tuturor colegilor săi din instituţiile publice să fie deschişi la preluarea şi aplicarea soluţiilor, odată finalizate.

"Se întâmplă ceva minunat în acest weekend, la Guvern. O efervescenţă de creativitate şi entuziasm adusă de cei 20 de bursieri şi peste 100 de voluntari GovITHub, toţi tineri profesionişti în IT, care lucrează full time până duminică seară pentru a veni cu soluţii moderne în sprijinul cetăţenilor şi administraţiei", a declarat Dacian Cioloş.

Premierul şi-a exprimat bucuria să vadă pe lista proiectelor la care se lucrează idei inspirate precum: o aplicaţie pentru mai buna conectare a românilor din diaspora cu ceea ce se întâmplă acasă, un proiect de vizualizare şi deschidere a datelor deţinute de instituţiile publice, o aplicaţie prin care sectorul public poate furniza informaţii personalizate sub forma unor alerte pentru cetăţeni, un proiect prin care pacienţii pot să evalueze în mod sincer serviciile medicale pe care le primesc, o iniţiativă ce face posibilă semnalarea parcărilor ilegale direct către autorităţile competente.

"Energia, competenţele şi pasiunea acestor tineri ce muncesc susţinut acum la Palatul Victoria sunt dovada că România se poate moderniza şi că, odată ce statul îşi arată deschiderea, se pot mobiliza cele mai valoroase resurse. Le mulţumesc pentru implicare, pentru efort şi îi asigur de întregul meu sprijin pentru a îşi pune ideile în practică, fiindcă beneficiile se vor simţi în rândul tuturor cetăţenilor", a adăugat Dacian Cioloş.

În acelaşi timp, pentru ca ideile să aibă rezultate palpabile pentru cetăţeni, premierul le-a solicitat tuturor colegilor din instituţiile publice să fie deschişi la preluarea şi aplicarea soluţiilor, odată finalizate.

Prezentările proiectelor la care se lucrează în acest weekend pot fi urmărite aici.